Hem üretim hem eğitim

Büyükşehir Belediyesi SERA A.Ş marifetiyle Pamukova Bakacak Mahallesi’nde çilek üretimine başlıyor. Çilek Üretim ve Eğitim Merkezi olacak projeye ilişkin konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Bölgede hazırlıklarımızı tamamladık ve kısa süre içerisinde çilek fidelerini toprakla buluşturacağız. Bölgeyi hem üretim hem de eğitim merkezi haline getireceğiz” dedi.

Hem üretim hem eğitim
Hem üretim hem eğitim
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Pamukova Bakacak Mahallesi’nde SERA A.Ş marifetiyle oluşturulan çilek üretim alanını ziyaret etti. SASKİ Genel Müdür Vekili Ali Oktar, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Başkan Danışmanları Sinan Çileli ve Adil Altay Güney, BELPAŞ Genel Müdürü Osman Çelik, SERA A.Ş Genel Müdürü İsmail Kaya, daire başkanlarının yanı sıra Başkan Yüce’ye Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, SERA A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Alaaddin Malçok ve muhtarlar eşlik etti.

ÇİLEK ÜRETİM MERKEZİ

Sakarya’yı katma değeri yüksek ürünlerle tarımda zirveye taşıyacaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, çilek üretimine başladıklarını ve bahar aylarıyla birlikte hasadının yapılacağını söyledi. Başkan Yüce, “Pamukova Bakacak’ta çilek üretim merkezi oluşturduk. Bölgede hazırlıklarımızı tamamladık ve kısa süre içerisinde çilek fidelerini toprakla buluşturacağız. Büyükşehir Belediyesi SERA A.Ş marifetiyle yaptığımız çalışmaların bir ayağını da bu çilek üretimi oluşturuyor. İnşallah bahar aylarıyla birlikte hasadını yapacağız. Şehrimize, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TARIMSAL ÇEŞİTLİLİK ARTIYOR

Başkan Yüce, Sakarya’da tarımsal çeşitliliği ve verimi arttıracak adımları kararlılıkla attıklarını dile getirerek, “Tarımsal alanda büyük mesafe aldık. Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nin kurum aşamasını başlattık. Salep ve safran üretim alanlarımızı oluşturduk Solucan gübresinin yanı sıra manda üretim merkezini de hayata geçirdik. Tıbbi ve aromatik bitkileri Melen Botanik Vadisi’nde 70 kilometrelik atıl alanda bir kısmının ekimini tamamladık, bir kısmında da hasat işlemlerini gerçekleştirdik. Biz tarımsız bir gelecek asla düşünmüyoruz. İnşallah adımlarımızı da bu doğrultuda atmaya devam edeceğiz.”

HEM ÜRETİM HEM EĞİTİM

Bakacak ve Çilekli mahalleleri arasında bulunan çilek üretim alanının aynı zamanda tarımsal araştırmalar merkezi olarak da hizmet sunacağını aktaran Başkan Yüce, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Burada hem üretim yapacak hem de eğitim merkezi haline getireceğiz. Tarımsal alanda farklı çeşitleri burada üreteceğiz. Bölgenin en büyük çilek üretim merkezini bu bölgede oluşturmuş olduk. Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde tüm dinamiklerle iş birliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz üretim merkezinin hayırlı olmasını temenni ediyor, bereketli olmasını diliyorum.”

06 Oca 2021 - 18:12 Sakarya/ Pamukova- Gündem

Mahreç   Pamukova


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.