DEMOKRASİ MEYDANINDA AÇIKLAMA YAPILDI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan silahlı saldırıya tepki göstermek amacıyla ülke genelinde öğretmenler iş bıraktı. Adapazarı Demokrasi Meydanı’nda Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenler bir araya gelerek, yaşanan olaya tepki gösterdi.

“SALDIRILAR EĞİTİM CAMİASINI TEDİRGİN ETMEKTE”

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Murat Mengen yaptığı açıklamada, "Eğitimciye yönelen şiddetin, sıradan bir hale geldiği, eğitim çağındaki çocukların şiddetin faili haline geldiği, silahın çocuklar tarafından kolayca elde edilerek pervasızca suç işlendiği bir zaman dilimindeyiz. Aklı esenin, aklı kesenin ya da aklı başında olmayanın öğretmene, okul yöneticisine, eğitim çalışanına, öğrenciye şiddet uyguladığı, can güvenliğinin eğitim-öğretime galebe çaldığı bir zemine doğru hızla yol almaktayız. Eğitimcilere yönelik saldırılar; geleceğimizi karartmaktadır, eğitim camiasını tedirgin etmektedir, can güvenliğinin çalışma hayatındaki başat sorun haline dönüştüğünü göstermektedir. Eğitimcilere yönelik her saldırı, özellikle eğitim çağındaki çocuklardan, öğrencilerimizden kaynaklandığında aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir.” diye konuştu.

CAYDIRICI ÖNLEMLER ALINMALI

Devletin, bu yükümlülük çerçevesinde suç işlemekten caydırıcı yasal zemini ve idari koşulları tesis ederek yaşam hakkını koruması, eğitimcilerin ve öğrencilerin can güvenliğini sağlaması, okullarda güvenli ve huzurlu bir çalışma ve eğitim-öğretim ortamı tesis etmesi gerektiğini vurgulayan Mengen, son yaşanan olayın eğitimciye, öğretmene karşı şiddette örnek olması gerektiğini belirtti. Mengen, “Eğitim, şiddeti ortadan kaldırılacak bir unsur olarak düşünülür iken; şiddetin, eğitimi tehdit ve tahdit eder boyuta ulaşması, bunun geleceğimizi tehlikeye sokacak boyuta doğru tırmanıyor olması, acil ve köklü çözüm bulmayı zorunlu hâle getirmektedir" dedi.

Muhabir: Nazile Akarsu