KURTLU MU KUTLU MU?

Çocuklarımız bizden vücut bulmuş, Allah'ın emaneti dünya meyvesidir. Meyvenin lezzetli olanı da var, kurtlu olanı da var.

Kaliteli hasat almanın emeği ise, toprakta tohum iken başlar.

Velhasıl ana rahminde çocuğun eğitimi başlamıştır.

Nefes alış ritminizden, hali tavrınıza kadar sizin fotokopiniz olan, genetik kodlama ve edebî muaşeretinize göre çocuğa daha fetüs iken aşılama yapılmaktadır.

Ektiğiniz tohuma; Ahlaki üslup ile bakım yapmamış, helal lokma ile beslememiş, merhametle sulamadıysanız verimli meyve alamazsınız.

Mahremiyetine dikkat etmeden geçirilen hamilelik süreçlerinin manevi olarak çocuğun ergenlikte asi, edepsiz ve hayasız olmasına neden olmaktadır. İnsan bulunduğu kabın şeklini alır. Kendi kabın ve kalıbının içinde ki evlatta senin versiyonundur.

Ebeveyn olmak, çok kutsal bir sorumluluktur. İnsan yetiştirme sanatıdır.

Anne-baba olmayı sadece üremekten ibaret sanan, kendini garanti altına almak için çocuklarını hayat sigortası olarak gören anneciklerin yetiştirmeye çalıştığı fakat yetiştiremediği çocukları ise, toplumun ve çevresindekilerin başına asalak ve dertten başka bir şey değildir.

Kendini yetiştirememiş insanlar, insan yetiştiremez. Kendine geç kalmış evladına nasıl yetişsin.

Ebeveyn olmak, Allah katında en büyük kul haklarından biridir.

Allah'ın emanet olarak verdiği evlatları ilahi rıza ile yetiştirilmediği için emanete ihanet edilmiş demektir.

Kendi vesvese ve egoları için, çocuklarını yanlış yönlendiren ebeveyn, çocuklarına dünya ahiret en büyük kötülüğü yapmış demektir.

Çocuğunun menfaatini düşünen, kaliteli birey olması için emek sarf eden ebeveyn ise çocuğa etik olan sözlü ve fiili eylem sergiler.

Eğriden doğru olmayacağı gibi, yanlış insandan doğru evlat yetişmez.

"Alimden zalim, zalimden âlim doğar" hikâyeleri ise istisnaidir ve istisnalar da kaideyi bozmaz.

Özü kaliteli olanın, mayası küf tutmaz!

Ağaç yaş iken eğilir. Eğitilmeyen evlatlar taş olduğu zaman eğilmesini beklerseniz düşer sizin kalbinizi kırar ve hayatınızı ortadan ikiye yarar atar. Ebeveyn olarak kendi eksik hata ve yanlışlarınızın faturasını günah keçisi olarak başkalarına kesmeye kalkmayın. Başkalarını eleştirmeye değil kendinizi geliştirmeye bakın. Show yapılarak ebeveyn olunmaz hayat sirk değildir, risk aldığınız hayatların enkaz raporunu evlatlar öder.

Çocuklarımız bizlerin parmak izleridir, baktığımızda hoşumuza ya da zorumuza giden halleri bizim eserimizdir. İyi bir sanatçı değilsek, tablodaki sonuç sadece fırça darbesidir.

Çocuğun anne ve babasını seçme hakkı yoktur.

Yanlış seçilen eşin vebalini maalesef ki çocuklar ödemektedir. Özellikle ayrılan ebeveynlerin çocuklarının birçoğu enkazdır.

İki ebeveynden biri mutlaka çocukları kendi nefsi için tenis topu gibi kullanıyor.

Sonrasında bir bakıyorsunuz ki Allah'ın emaneti pırıl pırıl meyve olan evlat kurtlanarak zayi olmuş, neresinden tutarsanız tutun ruhu enkaz; his yok, edep yok, saygı yok, sorumluluk yok. Bir sürü yoklar silsilesi. Var olan tek gerçek ise kalitesiz ebeveynin kurtlu meyveleri olmaları gerçeğidir.

Yetiştirdiğin evladının kalitesi, niteliği ve ahlakı kadar insansın her iki cihanda da.

Evlatlarımızın yüz karası değil, yüz akı olması duasıyla VESSELAM.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Filiz Toklu - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.

05

yucel - oplum ahlakını belirleyen aile yetiştirdiği çocuklar ile ya toplumu gülistana çevirir ya da toplumun içine atom bombası bırakip.toplumun ahlaki ve ruhsal yönden çöküşünü sağlar. KURTLU evlat değil de KUTLU EVLAT yetistirilmesi duasi ile

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 09:08
03

Filiz Toklu - Yorumlarınız için teşekkür ederim saygılar ✍️

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 09:08
02

Handan Beşli - Amin Yüreği güzel Kardeşim. Selam ve Sevgiler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 09:08
01

Sefer Bektaş - Agzınıza yüreğinize sağlık kesinlikle çocuklarımız bizleri kopyalar peygamber efendimiz sallAllahü aleyhiveselem çocuklarınızı eyitmeye çalışmayın kendinizi eyitin onlar sizin haptıgınızı yapar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 09:08


Anket Sizce Sakaryaspor bu sene Süper Lig'e çıkar mı?
Tüm anketler