Mart Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Mart Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Online Müslümanlar’ adlı söyleşi programı ile devam etti. AKM’de gerçekleştirilen ve Bekir Develi’nin konuşmacı olarak katıldığı söyleşi programına Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel ile çok sayıda kültür sanat dostu katıldı.

Mart Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor
Mart Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor
+4
Haber albümü için resme tıklayın

“SENENİN 11 AYI O GÜZEL İNSANLAR NEREDE?”

Bekir Develi, “Yedi yıldır iftar programı sunuyorum. Programlarımıza çok değerli insanları konuk ediyoruz. Peki, senenin 11 ayı o güzel insanlar nerede? Yılın sadece bir ayı mı bu milletin ve çocukların o güzel insanların bilgilerine ihtiyacı var? İlim ve irfan sahibi insanları ölmeden önce ekranlarda görmek istiyoruz çünkü öldükten sonra hiçbir kıymeti yok. Ölmeden önce o bilgilerden faydalanmak gerekiyor. İsmail Coşar sosyal medyada bir kez gündeme geldi o da vefat ettiği gündü. Selim Gündüzalp hayatında bir tek vefat ettiği gün trendtopic oldu. Ama onlarca gereksiz şeyler günlerce konuşuluyor. Bu insanın onuruna dokunuyor. Bizimle birlikte olan bizim aramızda caddede yürüyen, dolmuşa binen nice güzeller var ama bilmiyoruz. Çünkü bu insanlara ekranlarda yer yok izleyemiyoruz” diye belirtti.

“TÜM MÜSLÜMANLARA HİTAP EDEBİLECEK BİR FİLM HALA ÇEKEMEDİK”

“Her Ramazan yayınladığımız bir film var Çağrı filmi. Her Ramazan evire çevire o filmi yayınlıyoruz çünkü 7-8 dilde her dünyaya hitap edebiliyor. Dünyadaki Filmin yönetmeni Mustafa Akkad’ın bir röportajında okudum. Cezayir asıllı Fransız bir akademisyen Çağrı filmi ile ilgili bir araştırma yapmış ve bugüne kadar filmi izleyerek dünyanın dört bir tarafında Müslüman olan insan sayısı ortalama 7 bin kişi arttığı sonucuna varmış. Sen çocuğunu namaza başlatamazken bir film dünyada 7 bin kişiyi Müslüman yapıyor.”

“ÇOCUKLARIN BAKTIĞI YERLERDE MİYİZ?”

Bekir Develi, “Yönetmen Akkad’a filmi neden çektiği sorusu yöneltiliyor ve diyor ki; “Müslüman olduğum için Rabbimi anlatmak gibi bir mesuliyetim var. Fakat ben Rabbimi anlatırken kalabalıkların yüzü bana değil, ekranlara dönüyor. Bana bakan olmuyordu. Bende bu filmi çekerek kalabalıkların baktığı yere geçtim ve Rabbimi onların baktığı yerden anlattım.” Peki, şuan çocuklarımız en çok nereye bakıyor? Telefon ve tabletlere. Bizler çocukların baktıkları yerde miyiz? Netflix’te kaç iyi dizimiz var? Youtube üzerinde Allah’ı anlatan kaç sayfa var? İnstagram’da hakikatleri anlatan kaç profil yer alıyor?” dedi.

09 Mar 2020 - 14:16 - Kültür-Sanat

Mahreç   Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.