Kendinizi Yazarak Keşfedin

Adapazarı Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında TES-İş Adapazarı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Rüzgârın Aynaları” söyleşisine konuşmacı olarak katılan Yazar ve Şair Ercan Yılmaz, “Hayatın satır aralarına odaklanmalısınız. Oradan çıkardığınız duygu ve düşüncelerinizi diğer insanlarla paylaşmak adına metinlere çevirin. Bu metinler kendinizi keşfetmek adına sizlere keyif ve haz alacağınız bir hayatın kapısını açacaktır.”dedi.

Kendinizi Yazarak Keşfedin
Kendinizi Yazarak Keşfedin
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Adapazarı Kültür Sanat

Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen “Rüzgârın Aynaları” konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Yazar ve Şair Ercan Yılmaz, öğrencilere şiir ve deneme yazma isteğinin nerede ve nasıl doğduğunu anlattı. Şair Yılmaz, “Küçük yaşlarda babamın şiirlerinin olduğu çok güzel yazılı bir defter buldum. Babamın şiir yazıyor olması ve el yazısının muhteşem olması benim umut ışığımın kapısını aralamıştı. 14 yaşımdayken okuduğum bir kitapla beraber o kapı bana ardına kadar açıldı. Kitaplar insanların hayatlarını değiştirmeye muktedir mi, sorusuna cevabın benliğimde olduğunu hissetmiştim.” diye konuştu.

Kalem ve Not Defteri Bulundurun

İnsanın kendini tanıma yolunun okumak ve yazmak olduğunu ifade eden Yılmaz, “Güzel sanatlarla ilgilenip hayatın satır aralarına odaklanmalısınız. Oradan çıkardığınız duygu ve düşüncelerinizi diğer insanlarla paylaşmak adına metinlere çevirin. Bu metinler kendinizi keşfetmek adına sizlere keyif ve haz alacağınız bir hayatın kapısını açacaktır.” diyerek öğrencilere çantalarında mutlaka bir kalem ve not defteri olmasını gerektiğini söyledi.

Güzel Yazmanın Önemi

Kalbinin dünyasını, kâğıda geçirme biçiminin kitap, deneme ve şiir yazmak olduğunu vurgulayan Yılmaz, öğrencileri ile olan bir anısını aktardı. “Öğrencilerime bir gün ders anlatmak yerine dolma kalemlerinden bahsettim. Şu gördüğünüz kalemin insanın hayatını değiştirebilecek kudrete sahip olduğunu söyledim. Hayatınızı olumlu anlamda değiştirebilecek ve güzelleştirebilecek bir nesne olduğunu ifade ettim.” dedi. Kültürümüzde kalemin önemine dikkat çekerek, güzel yazma biçiminin, hüsnü hat gibi kültürümüzün her alanında önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, yazıyı güzel yazmakla yaptığı işi güzel yapmanın birebir bağlantılı olduğunu söyledi. Yılmaz, kültürümüzde insanın vazifesinin dünyayı güzelleştirmek olduğuna dikkat çekti.

Başkan Işıksu’dan Teşekkür

Yazar ve Şair Ercan Yılmaz’ın “Rüzgârın Aynaları” konulu söyleşisine Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, TES-İş Adapazarı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cengiz Kıyak, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Mehmet Topaloğlu, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, TES-İş Adapazarı Anadolu Lisesi okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Program sonunda söyleşi için Yılmaz’a teşekkür eden Başkan Mutlu Işıksu, günün anısına hediye takdim etti.

03 Mar 2020 - 15:15 - Kültür-Sanat

Mahreç   Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.