Harekete geçilmeli

Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, Sakarya’nın büyük bir kültür sanat ve fuar merkezi haline gelebileceğini belirterek, bunun için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

ALTYAPI EKSİK

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, Sakarya’nın büyük bir kent olmasına rağmen kültür ve sanat alanındaki altyapının yetersiz olduğunu vurguladı. Şehirde bulunan Adapazarı Kültür Merkezi’nin (AKM) artık yeterli olmadığını, diğer yerlerdeki küçük salonlarında ihtiyacı karşılamadığını ifade eden Serbes, “Abasıyanık Sanat Merkezi’de (ASM) yıkılınca, şehirde kültür ve sanat için yeterince tesis yok. AKM’de artık yeterli gelmiyor. Oysa Sakarya’da, kültür sanat alanında büyük bir potansiyel var. Birçok amatör tiyatro gurupları, sanat gurupları, kültür dernekleri var. Ancak bu guruplar etkinlik yapmak için tesis bulmada sıkıntı çekiyor.” dedi.

GENÇLER SANATA YÖNLENDİRİLEBİLİR

Bir toplumda kültür sanat ne kadar gelişmişse, toplumun o düzeyde geliştiğini vurgulayan Serbes, “Düşünün Sakarya’da kültür sanat merkezleri sayısı artsa, bu merkezlerde tiyatro, sinema, resim, müzik, yazarlık, şiir, el sanatları ve sanatın diğer kollarında kurslar düzenlense, çocuklarımız yeteneklerine göre bu kurslara yönlendirilse, ne kadar güzel olur değil mi? Sanatla, kültürle uğraşan insandan zarar gelmez. Sanat insanı sakinleştirir, olgunlaştırır, düşünmeye iter. Empati duygusunu geliştirir, barışçıl ve hoşgörülü bir iklime sürükler. Sanatla uğraşan insan mutlu olur, dolayısıyla toplumda mutlu olur. Gençlerimiz, boş zamanlarını böyle yerlerde değerlendirerek kötü alışkanlıklardan da kurtulmuş olur. En huzurlu ve mutlu ülkeler sıralamasına baktığınızda, sanat ve kültür alanında da bu ülkelerin ileride olduğu görüyorsunuz.” şeklinde konuştu.

FARKLI RENKLERİMİZ SANAT İÇİN BİR AVANTAJ

Sakarya’nın çok renkli mozaiğe sahip olduğuna dikkat çeken Serbes, araştırmalara göre ilimizde 72 farklı kültüre mensup insanların yaşadığının altını çizdi. Serbes “Çok renkli ve çök kültürlü toplumsal bir yapıya sahibiz. Bu bizim için büyük bir avantaj. Bu renkliliği sanat ve kültürle buluşturursak ortaya çok güzel şeyler çıkar. Yerel yönetimlere bu konuda büyük görev düşüyor. Her kesimin kültürünü, geleneklerini, göreneklerini sergileyeceği, bütün sanat faaliyetlerinin icra edilebileceği tesisler oluşturulması gerekir. Öncelikle Adapazarı merkeze çok büyük ve kapsamlı bir kültür sanat merkezi yapılabilir. Ayrıca şehir depremden sonra geniş bir alana yayıldı. Nüfusun yoğun olduğu yerlerde de sanat merkezleri inşa edilebilir. Herkesin kolaylıkla bu merkezlerine ulaşabilir olması gerekir.” diye konuştu.

MODERN BİR FUAR MERKEZİ ÇOK ŞEY KAZANDIRIR

Serbes, ayrıca Sakarya’nın modern bir fuar merkezine de ihtiyacı olduğunu dile getirerek, Sakarya’nın sanayi, tarımsal, süs bitkisi yetiştiriciliği gibi alanlarında etkin bir konumda olduğunu anlattı. Serbes, şu önerilerde bulundu: “Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali şehrimiz ve üreticilerimiz için çok güzel bir kazanım oldu. Sakarya’da daha birçok alanlarda büyük fuarlar düzenlenebilir. Fuarlar çok önemli. Yeni ürünlerin, teknolojilerin sergilendiği, pazar payını arttıran bir fonksiyona sahip. İlimizin kalıcı, modern bir fuar merkezine sahip olması gerekir. Sakarya önde gelen sanayi ve ticaret bölgesi. İyi organize edilmiş fuarlar çok başarılı olabilir ve şehrimize ve ülkemize büyük katkılar sunabilir. Bu gün Almanya fuarlar sayesinde pazar payını ve ekonomik gücünü arttırmıştır. Sakarya’da, fuarlarıyla ünlü Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya bölgesi gibi olabilir. Bunun önünde bir engel yok. Sakarya’da bu potansiyel var, yeter ki bu potansiyelimizin farkında olalım ve harekete geçelim.”

11 Tem 2021 - 11:28 - Kültür-Sanat

Mahreç   Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.