Adapazarı’nda Kültür Sanat Gündemi: Türkçe

Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri Dr. Serhat Demirel’in “Türkçem Benim Ses Bayrağım” başlıklı söyleşisiyle devam etti. Tes-İş Adapazarı Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen etkinlikte Demirel, Türkçe dil yapısına değindi.

TÜRKÇE DİL YAPISI KONUŞULDU

Adapazarı Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak gerçekleşen kültür sanat etkinliklerinde bu hafta Serhat Demirel söyleşisiyle başladı. Türkçenin dil yapısının ve inceliklerinin konuşulduğu söyleşiye çok sayıda Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi öğrencisi katılım sağladı.

TÜRKÇE EN ÖNEMLİ SEMBOLÜMÜZ

Türkçenin bir sembol değerini taşıdığını vurgulayan Demirel, “Türkçe en sarih ifadeyle Türklüktür. Türkçeyi Türklükten ayıramayız. Milletimizin en önemli sembollerinden biri Türkçedir. Dilimizin değerini bilmeliyiz. Her ne kadar Türkçeyi konuşuyor olsak da buradaki temel mesele dilimizi doğru konuşmamızdır. Kendi ana dilimizi daha doğru ve daha geniş imkânlarıyla kullanabilmek için vakit ayırmalıyız. Bu alana yönelik nitelikli okumalar yapmalı, bu alandaki iyi konuşmacıları dinlemeye özen göstermeliyiz.” şeklinde konuştu.

ESERLERİNİ İMZALADI

Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen söyleşi sonrası Serhat Demirel, öğrenciler için eserlerini imzaladı. Etkinlik Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel’in yazar Demirel’e hediye takdimiyle son buldu.

KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ TARİH BULUŞMALARIYLA DEVAM EDECEK

Adapazarı Belediyesi Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri, 12 Ekim Salı günü Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinde, Prof. Dr. Haşim Şahin’in Tarih Bilinci başlıklı söyleşisiyle devam edecek.

11 Eki 2021 - 17:10 - Kültür-Sanat

Mahreç   Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.