Üreticiler uyarıldı

Kocaali ilçesindeki mahallelerde fındık yeşil kokarcası, fındık iç kurdu erginlerine ve külleme hastalığına rastlandı. Ekipler, fındık üreticilerine ilaçlama uyarısı yaparken, mücadele yöntemleriyle ilgili yazı tüm çiftçilere duyurulmak üzere mahalle muhtarlıklarına gönderildi.

Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce fındık alanlarında görülen külleme hastalığı ile fındığın ana zararlısı olan fındık yeşil kokarcası ve fındık iç kurdu hakkında uyarılarda bulunuldu.

KOCAALİ'DE 36 MAHALLEDE ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİ

Kocaali İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı mahallelerde yoğun olarak zarara neden olduğu bilinen fındık iç kurdu, fındık yeşil kokarcası zararlıları ve külleme hastalık etmeni zararına yönelik 36 mahallede bulunan bahçelerde çalışmalar gerçekleştirdi.

KÜLLEME HASTALIĞI VE 2 ZARARLI TESPİT EDİLDİ

Geçtiğimiz hafta boyunca bahçelerde yapılan çalışmalarda fındık yeşil kokarcası ve fındık iç kurdu erginlerine rastlanırken, ekipler tarafından yapılan kontrollerde bazı bahçelerdeki filizlerde ve alt yapraklarda külleme hastalığı tespit edildi.

ÜRETİCİLERE İLAÇLAMA UYARISI

Önceki yıllarda yoğun görülen bu hastalığın havaların ısınmasıyla birlikte bulaşık bahçelerde hızla yayılabileceği kaydedilirken, fındık üreticilerine ilaçlama uyarısı yapıldı. Fındık üreticilerine külleme hastalığına bağlı ürün ve kalite kaybı yaşamamaları için fındık bahçelerini kısa aralıklarla kontrol etmelerini gerektiği vurgulanırken, bahçe kontrollerinde bulaşıklık tespiti halinde derhal koruyucu ilaçlamaya başlanılmadı gerektiği belirtildi.

MUHTARLIKLARA GÖNDERİLDİ

Türkiye ekonomisinin bel kemiğini oluşturan, tarım denilince akla ilk gelen tarım ürünleri arasında yer alan fındığın hastalık ve zararlarına ilişkin mücadele zamanı ve yöntemleriyle ilgili yazı, tüm çiftçilere duyurulmak üzere tüm mahalle muhtarlıklarına gönderildi.

21 May 2019 - 12:58 Sakarya/ Kocaali- Gündem

Mahreç   Kocaali


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.