Kaynarca’da üretilen balıklar Türkiye pazarına dağıtılıyor

Kaynarca ilçesinde balık çiftliği kuran bir girişimci Asya ülkelerinden ithal ettiği balıkları çiftliğinde kuluçka makinalarında çoğaltarak Türkiye pazarına dağıtıyor.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Kaynarca’da üretilen balıklar Türkiye pazarına dağıtılıyor
Kaynarca’da üretilen balıklar Türkiye pazarına dağıtılıyor
+2
Video için play'e tıklayın

HABER/Murat HAZER

“HEDEFİMİZ ÜRETTİĞİMİZ BALIKLARI AVRUPA PAZARINA SATMAK”

Gaziler mahallesinde kiralamış olduğu bin metrekare alanda üretim yapmaya başlayan 51 yaşındaki Semih Ovat isimli vatandaş hedefinin Türkiye pazarından sonra Avrupa ülkeleri olduğunu söyledi. İthal ettikleri balıkları çiftlikte kurdukları akvaryum ve havuzlarda bir müddet beklettikten sonra yavrulattıklarını belirten Semih Ovat “İstanbul merkezli bir firmayız, Kaynarca’da iki senedir süren bir yatırım gerçekleştirdik. Süs balığı ithalatı yapan bir firmayız. Ankara ve İzmir’de satış yerlerimiz var toplamda 2 bin 500 akvaryum İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere. İki sene öncesinde buraya Türkiye koşullarına uygun balıkların üretimi için tesis, aynı zamanda ithal balıkların getirilip büyütülebilecek bir tesis planladık. Tüm Türkiye’ye ithal balığı satarken aynı zamanda üretim desteği ile beraber Kaynarca’da ürettiğimiz balığı tüm Türkiye’ye satmak gibi bir hedefimiz var. Aynı zamanda Kaynarca’da ürettiğimiz balığı Avrupa pazarına da satma gibi bir hedefimiz var.” dedi.

“20 TÜR BALIK ÜRETİMİ YAPIYORUZ”

Semih Ovat ‘’İthalatlarımız ana olarak Singapur’dan geliyor, ana ithalat ülkemiz Singapur’dur. Her 15 günde bir sene boyunca ithalatımız mutlaka gerçekleşiyor. Singapur ithalatımızdan sonra ara olarak da Sri Lanka deniz ve lepistes ithalatlarımız gerçekleşiyor. Çok tür sayısı tahmin edilemeyecek kadar yoğun ithal ettiğimiz tür sayısı çok fazla sayıdadır. Endonezya’nın endemik türleri, Tayland’ın endemik türleri, Güney Amerika’nın endemik türleri, Afrika göllerinden toplanmış balıklar tedarikçiler vasıtayla ithal kanalıyla bizlere ulaştırılıyor. Bu türler içerisinden Malavi gölü balıklarının Türkiye’de üretim koşulları uygun, Güney Amerika melek balıkları ve çöpçü türleri Türkiye’de üretilebiliyor. Mersin ve Antalya bölgesinde ise Japon balıkları üretiliyor. Bizde burada eksiğimiz olan 20 çeşit Malavi gölü balıklarını üretiyoruz. Bunu yaparken de aynı zamanda bazı havuzlarımızda da ithal getirdiğimiz küçük balıkların büyütülmesini hedefliyoruz.” dedi.

24 Eyl 2020 - 13:13 Sakarya/ Kaynarca- Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.