"ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Türk Patent Kurumu tarafından yörede “Sarı Elmas” olarak bilinen Geyve ayvası tescillenmişti. Sakarya Ticaret Borsası, Avrupa Birliği tarafından tescillenmesi için başvuruda bulunmuştu. Avrupa Birliği Komisyonu, 'eksik belge olduğunu' belirterek başvurunun reddine karar vermişti. Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, başvuru sürecinden sonra komisyonun herhangi bir başka ek belge istemediğini, çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

"BELGE TALEP EDİLMEDİ"

Avrupa Birliği Komisyonu kararında ek bilgi ve belge talep etmediğini ifade eden Genç, "Avrupa Birliği Komisyonu’na tescil için başvuru yaptığımızda ek bir belge ve bilgi talep etmemiştir ama belge eksikliğinden reddedildiği bildiriliyor. Ancak bize bununla ilgili herhangi bir talep gelmedi. Yapılan incelemelerde, kurumumuza ve danışman akademisyenlerimize ulaşmış herhangi bir bildirim tespit edilememiştir. Konuya ilişkin danışman akademisyenler ve ilgili uzmanlarla istişareler devam etmekte olup, sürecin yeniden değerlendirilmesine yönelik gerekli girişimler sürdürülmektedir" diye konuştu.

İKİ ÜRÜN İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Sakarya'dan iki ürün için Türk Patent Kurumu’na başvuracaklarını açıklayan Genç, "Türk Patent Kurumu’na Sakarya'dan iki ürünümüz için daha başvuruda bulunduk. Kaynarca lahanası ve Kazımpaşa karpuzu için başvurumuzu yaptık, süreç devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bunların da tescilini alacağız" dedi.

Muhabir: Nazile Akarsu