Mahkeme kararını verdi

Karasu ilçesinde ikamet eden Derya Yavuzyiğit, eşi R.Y.’den evlendiği ilk günden bu yana şiddet gördüğünü ve bir buçuk yıldır boşanma sürecinin devam ettiğini belirterek, “Bana yardım edin. Ben yaşamak istiyorum” diyerek yardım istemişti. Derya’nın yardım çağrısının ardından eski eşe elektronik kelepçe takıldı.

Mahkeme kararını verdi
Mahkeme kararını verdi
+3
Haber albümü için resme tıklayın

YARDIM İSTEMİŞTİ

Altı yıldır evli olduğu eşinden evliliğinin ilk gününden bu yana şiddet gördüğünü belirten ve Karasu ilçesinde ikamet eden Derya Yavuzyiğit, eşinden boşanmak için yaklaşık bir buçuk yıldır verdiği mücadeleye değindi. Fiziksel ve psikolojik şiddetlerinin devam ettiğini ifade eden üç çocuk annesi Derya Yavuzyiğit, “Bir buçuk yıldır boşanma aşamasındayız, ayrı yaşıyoruz. Aramızda sürekli davalar, darp, şikayet, tehdit var. Çocuklarımı alıp verdiğim zamanlarda bunu sürekli yaşıyorum. Bana vuruyor, elinde telefon varsa telefon atıyor. Sürekli bir fiziksel şiddete de uğruyorum. Psikolojik şiddet zaten hiç bitmedi, devam ediyor da. Eşim beni her defasında tehdit ediyor. Mahkememiz devam ediyor. Erkek kardeşimle yaşıyorum. Eşim beni sürekli rahatsız edip tehdit etmeye devam ediyor. Yaşamak istiyorum.” diyerek yardım istemişti

ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILDI

Derya Yavuzyiğit’in yardım çağrısının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri boşanma aşamasında ki çiftin ifadelerini aldı. Derya Yavuzyiğit’in şikayetiyle başlayan sürece Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) de dahil oldu. Emniyetten ŞÖNİM’e yapılan müracaatın ardından süreç mahkemeye taşındı. ŞÖNİM’in talebiyle mahkeme heyeti boşanma davası devam eden R.Y.’ye elektronik kelepçe, Derya Yavuzyiğit’e ise kelepçe sinyal alıcısı takılmasını uygun gördü. Elektronik kelepçeli R.Y.’nin Derya Yavuzyiğit’e belli mesafede yaklaşmasıyla sistem alarm verecek ve ekipler olaya müdahale edecek. Elektronik kelepçe uygulaması 6 ay süreyle devam edecek.

03 Tem 2021 - 14:07 Sakarya/ Karasu- Gündem

Mahreç   Karasu


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.