“BAŞKA SEKTÖRLERDE ÇALIŞIN DENİLMESİ EMEK GASPI”

Sakarya’nın yıllardır simgelerinden biri olan şeker fabrikasının kapanmasının ardından 116 işçinin geleceğinin belirsizliğini koruduğunu ifade eden Hasan Sarıoğlu, “Bu insanlar yıllarını vermiş, alın teri dökmüş, kalifiye emekçilerdir. Bugün gelinen noktada kendilerine ‘başka sektörlerde çalışın’ denilmesi açıkça bir emek gaspıdır” diye konuştu.
Fabrika sahibi holdingin işçilere farklı sektörlerdeki iştiraklerinde görev teklif etmeye hazırlandığı yönündeki iddialara da tepki gösteren Sarıoğlu, “Şeker işçisini alıp plesiyer, satış danışmanı yapmak ne demektir? Bu insanlar uzmanlık alanlarında yetişmiş meslek sahibi işçilerdir. Bu teklif işçiyi işsizliğe zorlamanın kibar bir yoludur” dedi.

BOR ŞEKER FABRİKASI ÇAĞIRDI AMA HAK KAYIPLARI OLACAK

Fabrikanın kotasını satın alan Bor Şeker Fabrikasının işçilere ‘gelin bizde çalışın’ teklifinde bulunduğunu ancak bunun da ciddi hak kayıplarına yol açtığını belirten Sarıoğlu, şu açıklamada bulundu:
“Fabrika şeker fabrikası olsa da sahipleri farklı olduğu için işçiler yıllardır biriktirdikleri tazminat haklarını silmek zorunda kalacak. İnsanları ya haklarından vazgeçmeye ya da işsiz kalmaya zorlanmasına göz yummak sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmaz”

İKTİDARA ÇAĞRIDA BULUNDU

İktidara çağrıda bulunan Sarıoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Sakarya’nın gözbebeği olan bu fabrikaya sahip çıkamadınız. Bari bugün bu 116 vatan evladını kaderine terk etmeyin ve emekçilere sahip çıkın. Siyasi gücünüzü kullanın, gerekli temasları derhal gerçekleştirin. Bu kalifiye işçilerin kendi mesleklerini yaparak geçimlerini sürdürebileceği bir çözüm üretmek sizin boynunuzun borcudur. Bizler de İYİ Parti olarak bu konunun yakından takipçisiyiz.”

Muhabir: Basın Bülteni