Nazile AKARSU-Sinem MUTAY

3 KREŞ SÖZÜ VERMİŞTİ

Sapanca Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü İsa Sezer, Sapanca’da 3 kreş yapma sözü vererek, çalışmaya devam eden teleferik firmasının sözünü yerine getirmemesiyle ilgili olarak Haberlisin’e açıklamada bulundu. Teleferiğin mühürlenmesinin ardından Sapanca Belediyesi ile anlaşan firma, 3 kreş yapma ve iş makinesi bağışında bulunma sözü vermişti. Tanser Cumbul Kreşi’nin temeli geçen yıl 18 Mayıs günü atılırken, diğer kreşlerle ilgili ise herhangi bir adım atılmadı.

BİR TANESİNİN TEMELİ ATILDI

İsa Sezer, “Sapanca’ya yapılan teleferik projesini 2015 yılında başlatmıştık, ihalenin süreci devam ediyord, sadece otopark kısmı kalmıştı. Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin belediye başkanı olduktan sonra teleferik ile ilgili yeniden bir ihale yaptı ve bunun karşılığında 3 tane kreş sözü verdi. 3 tane kreşin bir tanesinin temeli atıldı ama temelin üzerine hiçbir şey yapılmadı.” dedi.

Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin’in sözleşmeye uyulmaması durumunda ceza kesileceğini ifade ettiğini belirten İsa Sezer, “Ben bunu belediye başkanına sorduğumda bize, “Sözleşmenin belli kuralları ve süresi var. Bu süre içinde yapılmadığı taktirde yüklenici firmaya ceza vereceğini” söyledi. Bir şey yok ortada. Sözleşme tarihinin ne zaman biteceğine dair bilgi de alamadık başkanımızdan. Sadece bir tane kreşin temeli atıldı, diğer ikisinin temeli atılmadı, herhangi bir çalışma bile yok” diye konuştu.

Muhabir: Haber Merkezi