HABERLİSİN/ÖZEL HABER

SU YATAĞI KİRLETİLİYOR

Hendek’te Horhor Deresi Çakallık mevkii göz göre göre çöplüğe döndü. Kamyonlarla getirilen atıklar dere yatağına ve çevresine döküldü. Hazine arazisinde çevre katliamı yaşanırken, işletmelerden getirilen atıkların da bölgeye dökülmesi su yataklarını kirletti. Suyun içerisinde çöpler yüzerken, bölgede uzun süredir yaşanan çevre katliamının görmezden gelinmesi tepki yarattı.

ÖNLEM ALINMASI İSTENDİ

Bölgede yaşayan vatandaşlar önlem alınması ve atıkların kimler tarafından döküldüğünün belirlenerek, gereken cezai işlemin yapılmasını istedi. Bölgenin çöplüğe döndüğünü ifade eden vatandaşlar, bir daha atık dökülmemesi için bölgeye kameraların yerleştirilmesini istedi.

ÇEVREYİ KİRLETENLER CEZASIZ KALMASIN

Vatandaşlar, Sakarya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın bölgede gereken incelemelerde bulunmasını isteyerek, sorumluların cezasız kalmamasını talep etti.

Muhabir: Haber Merkezi