Yılın Kalfası Hendek’ten seçildi

Her yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Kültürü Haftası bu yıl da Sakarya Demokrasi Meydanında düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Hendek Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinden Mevlüt Atış "Yılın Kalfası" olarak seçildi.

Sakarya genelindeki Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri arasından bu yıl yapılan seçime göre Hendek Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinden Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı / İş Makineleri meslek dalında eğitim gören Mevlüt Atış "Yılın Kalfası" olarak seçildi. İlgili kutlamalar kapsamında her yıl ilimizdeki esnaflar arasından “Yılın Ahisi” ve ilimizdeki Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri arasından “Yılın Çırağı” ve “Yılın Kalfası” seçiliyor.

İLÇEDEKİ MESLEKİ EĞİTİME ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

Son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler sayesinde Mesleki Eğitim Merkezleri; Ortaokulu bitiren öğrencilerin kayıt olabildiği, öğrencilerin okula kaydolduğu günden itibaren haftada bir gün okulda, haftada beş gün işyerinde mesleki eğitim görerek dört yıllık eğitimlerini başarıyla tamamladıklarında hem Meslek Lisesi Diploması hem de Ustalık Belgesi alarak mezun olabildikleri eğitim modeliyle öne çıkmaktadır. Sakarya’daki beş Mesleki Eğitim Merkezinden biri olan Hendek Mesleki Eğitim Merkezi de kayıtlı öğrencilerin çıraklık ve kalfalık eğitimlerinin yanı sıra, denklik başvuruları yolu ile yapılan kalfalık/ustalık sınavları ve ustalar için düzenledikleri usta öğreticilik kursları sonucuna göre gerçekleştirdiği Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Belgesi belgelendirme süreçleri ile ilçedeki mesleki eğitime önemli katkı sağlıyor.

BAŞARILAR DİLEDİ

Okul idaresi Ahilik kültürünü şiar edinerek mesleki eğitime sağladıkları katkı için; “Yılın Kalfası” seçilen Mevlüt Atış’ın mesleki eğitim gördüğü ilçemizde hizmet veren işyerimiz ve usta öğreticimiz Fatih Forklift /Fatih MERİÇ’e ve Hendek Mesleki Eğitim Merkezimizin idari ve öğretmen kadrosuna teşekkür eder, öğrencimizin başarılarının devamını dileriz denildi.

20 Eyl 2021 - 12:25 Sakarya/ Hendek- Gündem

Mahreç   Hendek


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.