Şok oldu

Hendek İlçesinde yaşayan 64 yaşındaki 3 çocuk babası Muzaffer Özkılınç, emekli olduktan 5 gün sonra tekrar işe çağırıldı. Hendek Belediyesine ait HİMPAŞ isimli şirkette 54 ay boyunca şoförlük yapmaya devam eden Özkılınç, SGK’dan kendisine gelen cezayla şok oldu.

// R. Kaan Oktar //

5 GÜN SONRA GERİ ÇAĞIRILDI

1986 yılında Sakarya’nın Hendek İlçesine gelerek Hendek Belediyesinde şoför olarak göreve başlayan Muzaffer Özkılınç, 2007 yılında kendisi gibi şoförlük yapan 5 arkadaşıyla birlikte emekli oldu. Emekli olduktan 5 gün sonra dönemin Ulaştırma Müdürü tarafından Belediyeye çağırılan Özkılınç, araçları kullanacak ve bakımlarını yapabilecek kimse olmadığı söylenerek yüzde 80’i Hendek Belediyesine ait Hendek Gıda Nakliye Akaryakıt İnşaat ve Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (HİMPAŞ) üzerinden tekrar işe alındı. 54 ay boyunca görevine devam eden Muzaffer Özkılınç, 2012 yılında SGK tarafından kendisine gelen yazıyla şok oldu.

YAKLAŞIK 60 BİN TL

Kamudan emekli olduktan sonra tekrar yüzde 50’sinden fazlası kamuya ait bir kuruluşta çalıştığı gerekçesiyle kendisine yazılan cezayı alarak Hendek Belediyesine giden Özkılınç, yaşadıklarını anlatmak istedi. Durumu öğrenen Belediye yetkilileri borcu ödeyeceklerini belirterek Özkılınç’ı belediyeden gönderdi. Durumu mahkemeye taşıyan Özkılınç ve arkadaşları, Sakarya’da mahkemeyi kazandı ancak SGK’nın itirazı üzerine Yargıtay’a giden dosyada karar bozuldu ve cezanın çalışanlar tarafından ödenmesine hükmedildi.

“EŞİM HASTANEDE MAHSUR KALDI”

Konuyla ilgili olarak konuşan Muzaffer Özkılınç, “Emekli olduktan 5 gün sonra çağırdılar, geri işe başladık. 54 ay boyunca çalıştım, eşim Toyota-Sa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesinde ameliyat olurken karşımıza çıktı bu durum. Sağlıktan yararlanamıyoruz hem de emekli aylığım kesilmiş. Eşim hastanede mahsur kaldı. Durumu buraya gelerek anlattım, bana sorunu halledeceklerini ve bu cezayı kendileri ödeyeceklerini söylediler ancak hiçbir şey yapılmadı. Eşimi hastanede bırakmamak için gidip kredi çektim, her ay emekli maaşımdan kesiliyor. Birde bu ceza çıktı karşıma” dedi.

SGK’YA DİLEKÇE YAZDI

Maaşını çekmek için bankaya gidince hesabında para olmadığını fark eden ve fenalaşan Muzaffer Özkılınç, “Bankada param olmadığını görünce fenalaştım. Oradaki çalışanlar SGK’ya gitmemi söylediler. SGK’ya gittim ve müdürle görüştüğümde müdür bana HİMPAŞ’ta çalışırken yapılan girişte kod hatası sebebiyle bu cezayı aldığımı söyledi. Dilekçe yazdım, emekliyi çalıştıran kişinin bildirmekle yükümlü olduğu yazıyor ama ceza yine de bana kaldı” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIMI KAYBETTİM”

Yaşadığı sıkıntılar sebebiyle sağlığını kaybettiğini belirten Özkılınç, “Bu sorunlar sebebiyle sağlığımı kaybettim. Beynime pıhtı attı, kalbimde sorun var. Gırtlak kanseri oldum, 2 kez ameliyat oldum bu yüzden. Eğer bana ‘seni çalıştırıyoruz ama bir sorun olursa ceza yersin’ deselerdi ben zaten çalışmazdım. Şuan maaşımdan kredi kesiliyor, bu ceza da kesilirse ben ne yaparım? Nasıl geçinirim? Yıllarca şoförlük yaptığım Belediye’ye gidip derdimi anlattım. Herkes bana Koca Usta der, Başkan bana bu işi halledeceğini söyledi ama halletmedi” dedi.

27 Oca 2019 - 12:49 Sakarya/ Hendek- Gündem

Mahreç   Hendek


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.