Kiralara tepki gösteren öğrenciler konuştu

Sakarya Üniversitesi’nde eğitim gören Süleyman Hilmi Çapar isimli öğrenci, Hendek İlçesinde bulunan kampüs önüne yatak getirip üzerinde fotoğraf çekildi. Sosyal medyada ‘kiraların artmasından sonra öğrencinin hali’ diyerek paylaşılan fotoğraf kısa sürede binlerce kez paylaşılırken öğrencilerin isyanına rektörden de destek geldi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Kiralara tepki gösteren öğrenciler konuştu
Kiralara tepki gösteren öğrenciler konuştu
+4
Video için play'e tıklayın

REKTÖR ÖĞRENCİLERİ DESTEKLEDİ

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Kampüsü’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünde eğitim gören 21 yaşındaki Süleyman Hilmi Çapar ve birlikte ev kiraladığı aynı bölüm öğrencileri Oğuz Kaan Tıraş, Serdar Görkem Saka ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İnşaat Teknikerliği Bölümünden geçen sene mezun olan arkadaşları Ömer Göncü ile birlikte evlerine yatak taşırken, Hendek Kampüsü kapısında yatağı yere koyup üzerinde fotoğraf çekildi. Ömer Göncü, çekilen fotoğrafı Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ı etiketleyerek; ‘ev kiraları sonucu öğrencinin son hali’ ifadeleriyle sosyal medyada paylaşınca, Rektör Savaşan’dan öğrencilere destek geldi. Paylaşılan bu fotoğraf kısa sürede yüzlerce kez beğenildi.

“VİRAL OLACAĞINI BEKLEMİYORDUK”

Hendek Eğitim Fakültesi önünde yatağın üzerinde fotoğraf çektiren Süleyman Hilmi Çapar isimli öğrenci, “Üniversitenin yakınında bir arkadaşımın evi vardı ben de normalde özel bir yurtta kalıyordum. Bu sene eve çıkmaya karar verdim. Eve çıktığım için de yatak ve baza gibi ihtiyaçlarım oldu. Eşyaları arkadaşlarımdan temin etmek istedim, ederken de yatakla beraber üniversitenin önünden geçecektik. Daha sonra dedik ki madem buradan geçeceğiz biz de hem fahiş kira fiyatlarını protesto edelim hem de kendi arkadaşlarımızla paylaşırız diye fotoğraf çekildik. Fazla bir beklentimiz yoktu, viral olacağını beklemiyorduk. Arkadaşlarımızla paylaşalım gülelim geçelim dedik. Ama sonrasında çok gündem oldu insanlar tarafından çok paylaşıldı. Olumlu dönüşler oldu. Rektör de bize bir nevi hak verdi. Kiraların yüksek olduğunu söyledi. Emlakçılar kira fiyatlarını biraz düşürsünler. Ev sahipleri de bu işin içinde. Bazıları bu işten gerçekten çıkar gözetiyor, öğrencinin halini hiç düşünmüyorlar. Burada biraz onlardan anlayış bekliyoruz. Biz de bu ülkenin geleceği sonuçta” dedi.

“ŞOK OLDUM”

Arkadaşının fotoğrafını sosyal medya hesabına yükleyip Rektör Savaşan’ı etiketleyerek paylaşım yapan Ömer Göncü, “Arkadaşım sonradan eklendi bize. Kişisel eşyaları eksikti, biz de ikinci el eşyacılardan temin etmeye çalışıyorduk. Sonra bir arkadaşımızdan yatak bulduk, aldık. Okulun önünden geçerken yatağı okulun önüne koyup resim çekilme fikri arkadaşlarımındı. Rektörümüz Fatih Savaşan Bey var. Kendisinin öğrencilerle sosyal medyadaki iletişimi hoşuma gittiği için ben de onu etiketledim. Hem şikayet hem de mizah olarak dile getirmek istedim. Fotoğrafı şahsi hesabımdan paylaştım. Paylaştıktan sonra çokta önemsemedim. Sabah uyandığımda ise sosyal medya üzerinden çok tepki aldım ve şok oldum. O şokla beraber daha sonra arkadaşlarımla haberleştim. Aslında istediğimiz bir şey oldu. Yanlışlıkla da olsa, mizah amaçlı da olsa istediğimiz bir şey oldu” ifadelerini kullandı.

6 AYDA YAKLAŞIK YÜZDE 70 KİRA ZAMMI

Yatağın taşınması sırasında arkadaşlarıyla beraber olan Oğuz Kaan Tıraş, “Biz ilk Mart ayında buraya geldik 840 TL'ye 3+1 eşyasız ev bulduk. Devamında eşyalarımızı da uygun bir fiyata aldık. Şimdi eşyaları bile uygun bir fiyata vermiyorlar. Şu anda bizim kaldığımız evler bin 400, bin 500 TL olmuş. Geçen günlerde başka bir arkadaşıma 1+1 eşyalı ev baktık, bin 200 TL istediler. Okulun önünde güzel bir hatıra olsun diye fotoğraf çekilelim dedik. Konunun buralara geleceğini çok düşünmemiştik aslında. Ama geldi, çok mutlu olduk” şeklinde konuştu. Serdar Görkem Saka ise, “Aynı ev pandemiden önce 800, 900 TL civarında eşyalı bir şekilde tutmak mümkünken, şimdi bin 200, bin 300 TL bandında. Mart ayında öğrenciler buraya gelmeden biz geldik. Okullar açılırsa daha rahat ederiz diye erkenden geldik. Biz geldiğimizde bizim çıktığımız ev 840 TL iken, Hendek’e yeni gelen arkadaşlarımız ise bin 300, bin 400 TL bandında eşyalı ev bulabiliyor” dedi.

16 Eyl 2021 - 08:54 Sakarya/ Hendek- Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.