Kazımiye Dağları yeşile bürünecek

Hendek Kazımiye Mahallesi üst kısımlarında Orman İşletme Müdürlüğü bozulan Karaçam ormanlarını temizleme çalışmalarını yürütüyor.

Kazımiye Mahallesi üst kesimlerinde böcek zararı, kar kırığı gibi sebebiyle bozulan ve ömrünü tamamlayan Karaçam ormanları temizleme çalışmalarını yapan ekipler bir yandan da fidan ekimi için sürümler tamamlanıyor.

SAHİL ÇAMI İLE AĞAÇLANDIRILACAK

Edinilen bilgilere göre; gelişimini tamamlayan karaçam ağaçları kesilmiş ve kesilen alanlarda toprak hazırlığı ve sürümler tamamlanmış. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Kazımiye Mahallesi üst kesimleri ilkbaharda binlerce fidanla buluşturulacak. Yöre rakımına ve iklimine daha uygun olan ve karaçamdan çok daha hızlı büyüyen sahil çamı ile ağaçlandırılacak olan bu sahalar kısa zamanda genç ve daha dayanıklı ormanlara dönüşmesi bekleniyor.

17 Eki 2020 - 13:53 Sakarya/ Hendek- Gündem

Mahreç   Hendek


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.