Hendek’te afet seferberliği

Afet Eğitim yılı kapsamında Hendek Belediyesi Proje Tanıtım Ofisi (PTT karşısında) Sakarya AFAD koordinesinde, Hendek Belediyesi destekleriyle “Afet Farkındalık ve Çadır Kurma Eğitimleri” verilmeye başlandı. Eğitimler 30 Haziran’a kadar sürecek.

Hendek’te afet seferberliği
Haber albümü için resme tıklayın

EĞİTİMLERE KATILIM ÖNEMLİ

Sakarya AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Afetlerde daha az can ve mal kaybı ile en kısa sürede normal hayata dönüşü sağlamak adına afete dirençli toplum oluşturmak için bu çalışmalara tüm vatandaşlarımızın katılımının çok önemli olduğu vurgulanırken, gençler ve çocuklara yönelik aktivitelerin de yer aldığı çalışmalarda afet toplanma alanları, afetler öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler, afetlere dirençli yapılarda yaşamanın önemi, yangınlara karşı alınacak tedbirler, afetlerde doğru davranış şekilleri, afet acil durum çantası vb. konularda vatandaşlara bilgilendirmeler yapılarak uygulamalı eğitimler verilmektedir” denildi.

HEP BİRLİKTE TAM DESTEK

Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) Hendek’in merkezinde başlatmış olduğu faaliyetin önemine değinen Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildi. Farkındalık yaratmak, bilinçli bir toplum kültürü adına başlatılan bu çalışmaları destekliyor, AFAD başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları destekleri nedeniyle kutluyorum. Bizlerde Hendek Belediyesi olarak bu konuda her türlü yardım-destek ve faaliyetlerin içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

SEFERBERLİK VAR

Geçmişte yaşanılan acıların bugün ders niteliğinde olduğunu ifade eden Başkan Babaoğlu, “Bu eğitimler çeşitli alanlarda değişerek, sürekli yapılacak. Her alanda bilinçlendirme sağlanacak. Zaman içinde süreklilik arz eden bu eğitimler sayesinde her konuda bilgi sahibi olmak bizim elimizde. Vatandaşlarımızdan kısacık bir vakit buraya ayırmalarını rica ediyorum. AFAD uzmanları burada. Vatandaşlarımız Afet Farkındalık ve Çadır Kurma Eğitimlerine katılabilirler. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Bu konuya ciddi önem veren Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan başta olmak İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ’ya özellikle şükranlarımı sunuyorum. Sakarya Valimiz Sn. Çetin Oktay Kaldırım’a, AFAD Başkanı Sn. Hamza Taşdelen’e, Sakarya AFAD Müdürü Sn. Hüseyin Kaşkaş’a ve tüm ekiplere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitimlerin 30 Haziran 2021 tarihine kadar Haftanın 6 günü(Pazartesi – Cumartesi) 11.00 ila 18.00 saatleri arasında yapılacağı açıklandı.

25 Haz 2021 - 15:26 Sakarya/ Hendek- Gündem

Mahreç   Hendek


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.