Hendek Meclisi 13 maddeyi karara bağladı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında gerçekleştirilen yeni yılın ilk meclis toplantısında 13 gündem maddesi görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.

Hendek Meclisi 13 maddeyi karara bağladı
Haber albümü için resme tıklayın

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Hendek Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikâh/Toplantı salonunda COVİD-19 tedbirleri kapsamında yapılırken, 13 madde oy birliğiyle ile karara bağlandı. Gündeme geçilmeden önce Başkan Babaoğlu, 2020 yılının genel bir değerlendirmesini yaparken, projeleri ve çalışmaları aktardı. Meclisin 1.maddesi uyarınca 2021 yılı Denetim Komisyonu seçimi kapalı oy açık sayım yöntemiyle gerçekleştirildi. Yapılan oylamada 2021 Mali Yılında Denetim Komisyonunda görev yapacak üyeliklere Metin Zülküf Polat (MHP), Osman Çamur (MHP) ve Aziz Koç (AK Parti) seçildi.

KÜTÜPHANE ÖNERİSİ

AK Parti Grup Başkanvekili Hamit İsmailoğlu gündemin 2. maddesi öncesi söz alarak hizmetler ve değerlendirme için Başkan Babaoğlu’na teşekkür ederken Hendek için öğrencilerin ders çalışabileceği, kapsamlı bir halk kütüphanesi önerdi. Başkan Babaoğlu, öneri dolayısıyla memnuniyetini dile getirirken gerekli çalışmayı en kısa zamanda başlatacaklarını ve meclisi bilgilendireceklerini söyledi.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL

Gündemin 2.maddesi olan 2021 yılında çalıştırılacak Sözleşmeli Personelin görüşülmesiyle ilgili sorulara cevap veren Babaoğlu, “ 2019 yılında 54 personel var. Bu rakam 2020’de 43’e düşmüş. Çalışmalarıyla ve tahsiliyle 3 şirket personelimizi arkadaşımızı sözleşmeli personel yapıyoruz. Böylelikle sayı 46’ya çıkacak. Tüm arkadaşlarımızla yolumuza devam ediyoruz. Kimseyle yollarımızı ayırmayacağız” dedi. Konuşmalar sonrasında 2.madde oy birliğiyle kabul edildi

GÜNDEM MADDELERİ

Gündemin 3.maddesi 2021 Yılında Emekli olacak işçilerin kıdem tazminatının ödenebilmesi için İller Bankasından kredi kullanılması, 4. Maddesi belediyemiz sınırları içerisinde yapılacak asansör periyodik kontrollerinde 2021 yılı içerisinde alınacak ücretlerin ve idare payının belirlenmesi, 5.maddesi 657 sayılı Memurlar Kanunun belirtilen çalışma süre ve saatlerine bağlı olmaksızın Zabıta hizmetlerinde fiilen çalışan personele belediye meclis kararı ile tespit edilen ve maktuen ödenen fazla çalışma ücreti ve 6.madde olan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Yönetmeliğinin kabulünün görüşülmesi maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE

Gündemin 7.maddesi olan Belediyemiz mülkiyetinde bulunan Çağlayan Mahallesi, Kurtköy Mahallesi, Yukarı Çalıca Mahallesi ve Akarca Mahallesi belirlenen ada/parsellerdeki taşınmazların mezarlık alanı olarak kullanılmak üzere bedelsiz olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na devredilmesi, 8.maddesi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 2015-8 Genelgesi ve Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. Maddesi gereğince kadro değişiminin yapılması, 9.maddesi Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Meclis Üyelerine verilecek aylık ödeneğin görüşülmesi de oy birliğiyle kabul edildi. İmar planlarını içeren gündemin 10, 11, 12 ve 13. Maddeler ise oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale etti. Başkan Babaoğlu alınan kararların hayırlı olmasını diledi. Başkan Babaoğlu, meclis sonrasında basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı.

06 Oca 2021 - 18:56 Sakarya/ Hendek- Gündem

Mahreç   Hendek


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.