Emekli oldu, meslekten kopamadı

Hendek’te terzilik yapan Mehmet Temiz (74), heves ile başladığı Terzilik mesleğine arkadaşının dükkanında devam ediyor. Temiz , "1997 yılında emekli oldum, meslekten kopamadım hala severek yapıyorum" dedi.

Emekli oldu, meslekten kopamadı
Emekli oldu, meslekten kopamadı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Terzilik mesleğine 14 yaşında çırak olarak başladığını anlatan Mehmet Temiz (74) terzilik mesleği ile ilgili, 1960 yılında çırak olarak başladığını o günlerde heves ile başladığı terzilik mesleğini hala devam ettiğini söyledi.

HEVES EDEREK BAŞLADI MESLEĞİ OLDU

Hendekli Terzi Mehmet Temiz, “Heves ederek başladım. Heves olmazsa bu mesleği yapamazsın. O zamanlar çok çıraklar vardı fakat ben dükkan açtıktan sonra daha bir kişi gelip çırak vereyim terzi yetiştir diyen olmadı. Hazır giyim bizleri de etkiledi. Hazır koleksiyon eğer onlar olmazsa elbise diken yok şu anda elbise dikecek terzi yetişmiyor şu anda. 1997 yılında emekli oldum, meslekten kopamadım hala severek yapıyorum. Bir arkadaşın yanında terzilik mesleğine devam ediyorum” dedi.

19 Şub 2021 - 10:18 Sakarya/ Hendek- Gündem

Mahreç   Hendek


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.