‘Bütün işlerimizi TÜRKAY yapacak’

11 gündem maddesini görüşerek karara bağlayan Hendek Belediye meclisinde konuşan Başkan Turgut Babaoğlu, toplu konut, kentsel dönüşüm ve proje tanıtım ofisiyle ilgili bilgiler verdi. Babaoğlu, “Proje tanıtım ofisinin olduğu yer yeşil alan değil. Toplu konutla ilgili ise firmalardan teklifler geliyor. Tek net olan biz çalışıp ev alamayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak istiyoruz. Bütün işlerimizi de TÜRKAY yapacak. Bizim tek düşüncemiz Hendek” dedi.

‘Bütün işlerimizi TÜRKAY yapacak’
‘Bütün işlerimizi TÜRKAY yapacak’
Haber albümü için resme tıklayın

YAŞAR AYGÜNEŞ’E ÇİÇEK

Hendek Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu başkanlığında yapıldı. Belediye meclis toplantı salonunda 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Mecliste 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle MHP Grup Başkanvekili olan engelli meclis üyesi Yaşar Aygüneş’e, Başkan Babaoğlu tarafından çiçek takdim edildi. Gündem dışı söz alan Aygüneş, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün bir kutlama değil, farkındalıkları artırma günü olduğunu söyledi.

BABAOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Aygüneş, “Sadece Dünya Engelliler Gününde değil, yılın her günü engelli vatandaşlarımızın sorunlarını gündeme getirmek ve bu sorunlara çözüm üreterek, engelli vatandaşlarımızın engelleri aşarak toplum içerisinde hayatlarını en iyi şartlarda sürdürmelerini sağlamak zorundayız. Fırsat ve imkân sunulduğu takdirde engelli bireylerimizin gerek ulusal gerekse uluslararası alanda çok büyük başarılarına şahitlik ediyoruz. Gurur duyuyoruz. Son günlerin moda dizisi mucize doktordaki Dr.Ali değiliz belki ama hepimiz sevgiyiz hoşgörüyüz velhasıl insanız insan.Bu duygu ve düşüncelerle önce Hendekli sonra tüm Türk dünyasında ki engelli kardeşlerimin gününü saygıyla kutluyorum” dedi.

OTURUM ÜCRETİ ENGELLİLERE

Aygüneş ve AK Parti Grup Başkanvekili Hamit İsmailoğlu, Babaoğlu’na engelliler günü nedeniyle düzenlenen farkındalık etkinlikleri ve çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Başkan Babaoğlu ise engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak tüm yeniliklerin hayata geçmesi için eksikliklerin belediyeye herkes tarafından bildirilmesini istedi. AK Parti meclis üyesi Aziz Koç ise Aralık ayı meclis oturum ücretlerinin engellilere bağışlanmasını önerdi. Bu öneri meclisin oylamasına sunuldu ve kabul edildi. Karara göre Aralık ayı oturum ücreti engelliler yararına kullanılacak.

GÜNDEM MADDELERİ

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin oylamasına geçildi. Buna göre gündemin 1.maddesi olan Hendek Gençlik Merkezi’nin Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 10 yıl tahsis edilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin 2.maddesi olan Başpınar Mahallesindeki 91,80 m2’lik hissenin satışı için Belediye Başkanı ve Encümene yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 3.maddesi olan ve muhtarlığın talebini görüşen meclis Tuzak Mahallesindeki 4 ayrı parselin satışı oy çokluğuyla ret etti. Gündemin 4.maddesi olan Dikmen Mahallesindeki taşınmazın satışı oy birliğiyle ret edilirken, 5-6-7-8-9-10 ve 11’nci maddeleri komisyonlardan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi.

PROJE TANITIM OFİSİ

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından konuşan Başkan Babaoğlu, toplu konut, kentsel dönüşüm ve proje tanıtım ofisi hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Otopark alanı kenarında yapılan geçici proje tanıtım ofisine değinen Babaoğlu, “Bu ofisin yeşil alan üzerine yapıldığı söyleniyor. 118 ada 1 parsel’de bulunan 4966 metrekarelik bu alan imar planlarında park, kentsel meydan düzenlemesi ve yer altı otoparkı olarak yer alıyor. Yani o alan yeşil alan hiç olmamış. Temel kazılmadan mevcut zemin üzerine yeşil alan bile olsa 250 metrekareye yapı izni bulunmaktadır. Encümenimizle konuşup planlandı. Belediyemizin tapulu arazisi olan alanda, o yapıyı yapmamıza hiçbir engel yok” dedi. Babaoğlu planları daha sonra AK Parti Grup Başkanvekili İsmailoğlu’na sundu.

KİMSEYE SÖZ VERMEDİK

Toplu konut projesine değinen Babaoğlu, “Bizim bu projemizi duyan firmalar talipli olduğunu söylüyor. Bunların arasında daha önce Hendek’te kentsel dönüşüm projesini yürüten firmada var. Şartlar oluştuğunda, tüm detaylar belli olduğunda teklif alabileceğimizi herkese söylüyoruz. Kimseye hiçbir ihale veya iş verilmedi. Proje tanıtım ofisini de kendimiz yaptık. Kimseye bir şey vermedik. Biz bütün işlerimizi ve çalışmalarımızı TÜRKAY bünyesinde yapacağız. İmar planları Büyükşehir Belediyemize ilettik. Toplu konutta gerekli şartlar oluştuğunda halkın huzuruna çıkacağız. Biz sosyal konut yapacağız. Çalışıp bir türlü ev alamayan, vatandaşlarımıza kira öder konut satacağız. Biz kimseye rakip olmuyoruz, derdimiz para kazanmak değil. Kriterlerimiz olacak.Yakında açıklayacağız” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Babaoğlu, “Kentsel dönüşümle ilgili belediyeye karşı güvensizlik var. Toplu konutla ilgili neler yapabileceğimizi gösterelim, kentsel dönüşüme başlayacağız. Proje tanıtım ofisinde toplu konut ve kentsel dönüşümü anlatacağız. Kimse mağdur olmayacak. Huzur içinde bu işleri el birliğiyle çözeceğiz” dedi.

MAHALLE İSMİ DEĞİŞTİ

Son olarak söz alan Çağlayan Mahalle Muhtarı Muharrem Bedel ise, “ Necatipaşa olarak geçen mahallemizin ismini Çağlayan mahallesi olarak kabul eden meclisimize ve Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

04 Ara 2019 - 17:34 Sakarya/ Hendek- Gündem

Mahreç   Hendek


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.