“Bu sevgi hiç bitmeyecek”

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınlayarak vatandaşlara çağrıda bulundu ve bayram coşkusu için etkinlikleri anlattı.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

AZİZ ATATÜRK

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu yayınladığı mesajda şu sözlere yer verdi: Cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla 19 Mayıs 1919 günü Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesinin en önemli adımlarından biri tam 100 yıl önce bugün atıldı. Atatürk ve silah arkadaşları öncülüğünde, ‘Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim ve Kararlılığı belirleyecektir’ mesajı verilerek Büyük Millet Meclisi açıldı. Bu mesaj Türk Milletinin bağımsızlık olmadan yaşamayacağını tüm dünyaya göstermiştir.

BÜYÜK TÜRK MİLLETİ

Büyük Türk Milleti adına gurur dolu tarihi bir gündeyiz. Mili mücadelenin sevk ve idare merkezi olan Büyük Millet Meclisi, Türk Milletinin istikbalinin belirleyicisi olmuştur. Türkiye Cumhuriyetinin müjdecisi olan bu kutlu günün Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilmesi büyük önem taşımaktadır. Dünyada eşi ve benzeri olmayan bu bayramı dolu dolu kutlamak isterdik. Salgın tehdidi nedeniyle 100’üncü yıl coşkumuzu bu yıl evlerimizde yaşayacağız.

COŞKU YAŞATILACAK

Tüm vatandaşlarımızı evlerini Türk Bayrakları ile süslemeye ve saatler 21.00’ı gösterdiğinde evlerinin camlarından ve balkonlarından İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyorum. Günler öncesinden planlanan etkinlikler kapsamında belediyemiz hoparlöründen gün içinde yapılacak müzik yayınlarının yanı sıra, İstiklal Marşımızda hoparlörlerden yüksek sesle açılacaktır. Ayrıca gün içinde müzik yayını yapan araçlarımız sokaklarda gezerek miniklerimize bir nebzede olsa bayram coşkusunu unutturmamaya, o coşkuyu yaşatmaya çalışacak.

ÇEK GÖNDER

Evlerde yapılan kutlamalarda, coşku dolu o anları kaydedip 0555 888 54 03 numaralı WhatsApp hattına ileten kardeşlerimize ise kitaplar hediye edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

23 Nis 2020 - 09:27 Sakarya/ Hendek- Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.