1963 model TIR ile geçimini sağlıyor

Hendek İlçesinde yaşayan 62 yaşındaki İdris Ayral, babasının 1963 yılında aldığı Volvo markalı TIR ile taşımacılık yaparak geçimini sağlıyor. Ayral’ın kullanmış olduğu 1963 model Volvo L495 markalı TIR ise görenlerin dikkatini çekiyor.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
1963 model TIR ile geçimini sağlıyor
1963 model TIR ile geçimini sağlıyor
+1
Video için play'e tıklayın

BABASININ VEFATINDAN SONRA KOLLARI SIVADI

Hendek ilçesi Kazimiye Mahallesinde yaşayan Fikri Ayral, taşımacılık yapmak amacıyla Volvo’nun 1963 yılında ürettiği L495 modelini satın aldı. 1996 yılına kadar bu TIR ile taşımacılık yapan Fikri Ayral’ın hayatını kaybetmesinin ardından 10 yaşından beri babasıyla TIR yolculuğu yapan ve taşımacılık işini öğrenen İdris Ayral’da taşımacılık işini devam ettirdi. 1963 model TIR ile taşımacılık yaparak geçimini sağlayan 62 yaşındaki İdris Ayral, yolculuk sırasında birçok vatandaşın TIR’ı çok beğendiğini ve incelemek istediğini söyledi. Yolculuk sırasında TIR’la hiç kaza yapılmadığını söyleyen İdris Ayral, aracın bütün parçalarının orijinal olduğunu ve kendilerinin hiç değişiklik yapmadığını da ifade etti.

SERVİSİ SATIN ALMAK İSTEDİ

Volvo servisi 2002 yılında TIR’ın sahibi olan İdris Ayral’ı arayarak TIR’ı satın almak istedi. Servisin bu isteğini ise İdris Ayral, TIR’ın hatırası olması, ilk göz ağrıları olması, taşımacılığı bu TIR ile öğrendiği ve bu TIR ile de bitirmek istediğini söyleyerek reddetti. Ayrıca Ayral, birçok vatandaşın da kendisini arayarak TIR’ı satın almak istemesine rağmen satmaya kıyamadığı için satmadığını belirtti.

“TAŞIMACILIĞI BU ARAÇ İLE BİTİRECEĞİZ”

1963 yılında taşımacılık yapmak amacıyla babasının, Volvo’nun 1963 yılında ürettiği L495 model TIR’ını aldığını ifade eden İdris Ayral, “Babam 1963 yılında bu TIR’ı sıfır aldı. Yaklaşık 35 sene boyunca da babam bu araç ile taşımacılık yaptı. Daha sonra da bize kaldı. Biz de aynı taşımacılık işini devam ettiriyoruz. Gören herkes bize ‘Markası ne? Modeli ne?’ diye soruyor. Herkesin dikkatini çekiyor. Satın almak isteyen de çok oldu ama vermiyorum. İlk göz ağrısı olduğu için satmıyoruz. Volvo’nun servisi de istedi bu TIR’ı. Satmaya niyetimiz olmadığı için onlara da vermedik aracı. Bu TIR ile İran, Irak’a da yurtdışına da çalıştık. Şimdi de Türkiye içerisinde çalışıyoruz. Bakımında da herhangi bir sıkıntı yok, her şey var. Biz bu araçla büyüdük. Şimdi de kıyamadığımız için satamıyoruz. Taşımacılık işini bu araç ile öğrendik. Taşımacılığı da bu araç ile bitireceğiz. Aracın her şeyi orijinal. Herhangi bir değişiklik yapmadık. Kazası falan da yok” ifadelerini kullandı.

18 Eyl 2021 - 09:05 Sakarya/ Hendek- Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.