Zeynep Nazlı Sağlam’ın ilk yazısı

Sakarya’nın yakından tanıdığı Uzman Psikolog Zeynep Nazlı Sağlam bugünden itibaren Haberin Merkezi’nde yazmaya başladı. Sağlam’ın bilgilendiren, yol gösteren yazılarını keyifle okumanız temennisiyle…

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

Merhaba sevgili okuyucularım,

Ben klinik psikolog Zeynep Nazlı

Bundan sonra haftada bir gün muhtelif psikolojik problemler üzerine bu köşede sizlerle buluşacağım.

Dünya Sağlık Örgütü sağlıklı olmayı bedeni ve ruhsal yönden iyilik hali olarak tanımlamaktadır. Buna göre sağlıklı olmak için beden sağlığımızın iyi olması yeterli olmayıp ruhen de sağlıklı olmamız gerekiyor.

Hızlı kentleşme, ekonomik ve sosyal sorunlar, çevresel nedenler ve aile yapısının zayıflaması gibi bireyin tek başına karşı koyamayacağı sorunlar insanları gittikçe daha mutsuz etmekte ve ruhsal desteğe ihtiyaç doğurmaktadır.

Hayatımızda dokunduğumuz ve hayatımıza dâhil ettiğimiz canlı-cansız her nesne ile bir ilişki içerindeyiz. Mühim olan kurduğumuz bu çeşitli ilişkilerin ne denli sağlıklı olduğu ve hayatımıza nasıl hizmet ettiğidir.

Modern çağda ne yazık ki başta kanser gibi birçok bedeni hastalıklarda olduğu gibi ruhsal sorunlarda da artışlar görüyoruz. Tanık olduğumuz kaynağı ruhsal sorunlara bağlı olan çoğu rahatsızlığa eşlik eden sağlıksız ilişkiler, iletişim beceresindeki zayıflık yahut kopukluk, kendini göstermektedir. Hâlbuki kişinin dışarıda karşılaşacağı sorunlar kişide sığınma ve sorgusuz kucaklanma ihtiyacı doğurmaktadır. Bu ihtiyacı karşılayabilecek olan öncelikli olarak aile sonrasında gerekiyorsa profesyonel destek sağlayan kurum ya da kuruluşlarıdır.

Sebepler her ne olursa olsun bu ihtiyacın karşılanmaması halinde ortaya çıkan mutsuz insan hayattaki rolünü yerine getirememekte, dahası kendine olduğu gibi ev ve iş çevresindekilere de olumsuz bir etki oluşturmaktadır.

Zaten gelişim sürecinde bir insanın çocukluktan ergenliğe geçişi, yeni yuva kurması, çocukların adaptasyonu, emeklilik, yaşlılık ve hastalık süreçlerinde bozulabilen ruhsal dengesine bir de yukarıda bahsetmiş olduğum çağımızın sorunları da eklenince psikolojik destek ihtiyaçları artmaktadır.

Bu köşede sizlerin de öneri ve isteklerinize göre şekillenecek paylaşım sohbetleri yapmayı hedefliyorum.

Bu köşeyi bana ayıran Haberlisin ailesine teşekkür ediyorum.

Kalın sağlıcakla…

[email protected]

ZEYNEP NAZLI SAĞLAM KİMDİR?

Uzman Psikolog Zeynep Nazlı SAĞLAM

Uzmanlık Alanları: Bireysel Terapi, Ergen ve Aile Danışmanlığı

Psikolog Zeynep Nazlı Sağlam lise eğitimini Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesinde tamamlamış olup ardından öğrenimine Üsküdar Üniversitesi Psikoloji bölümünde devam etmiştir.2018 yılında lisans eğitimini tamamlamıştır. Lisans eğitimi sırasında KAÇUV(Kanserli Çocuklara Umut Vakfı),Bağımlılıklar ve Halk Sağlığı Akran Okulu gibi çeşitli projelerde gönüllülük faaliyetlerinde bulunmuştur. Lisans eğitiminin son yılında staj eğitimlerini Mental Danışmanlık, A-Dora Huzurevi, Sakarya Toplum Sağlığı Merkezi ve NP İstanbul Beyin Hastanesi’nde tamamlamıştır.

Lisans eğitimi süresince Dr. Mert Akcanbaş’tan aldığı ‘Travma Psikolojisi’ dersleri, ‘Aile Danışmanlığı ’eğitimini tamamlamıştır. Ardından Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programında eğitim almış olan Zeynep N. Sağlam şu an halen tez aşamasındadır. Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Sosyal Gelişim Merkezinde 2 yıl boyunca danışan kabul etmiştir. Şu anda danışanlarına online ve yüz yüze olarak hizmet vermektedir.

Uyguladığı Testler ve Ölçekler

WISC-4 Zeka Testi

Denver Gelişimsel Tarama Testi

Çocuk Çizimlerinin Ruhsal Değerlendirilmesi

Rorschach

28 Oca 2021 - 23:11 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.