“Yunus Diye” çocuk oyununa yoğun ilgi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen “Yunus Diye” adlı çocuk oyunu Demokrasi Meydanında ilgiyle izlendi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
“Yunus Diye” çocuk oyununa yoğun ilgi
“Yunus Diye” çocuk oyununa yoğun ilgi
+2
Haber albümü için resme tıklayın

YOĞUN İLGİ

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre'nin vefatının 700. yılı olması sebebi ile 2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ilimizdeki gösterileri organize edilen “Yunus Diye” adlı çocuk oyunu 25 Ağustos Çarşamba günü Adapazarı Demokrasi Meydanında saat 19.00 da şehrimizdeki ilk gösterisini gerçekleştirdi. Gösteri halkımız tarafından ilgiyle izlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, söz konusu etkinliğe gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade ederek, şehrimizde bu tür etkinliklerin daha çok yer alması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

TÜM HALK DAVETLİ

İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar yaptığı açıklamada; “Oyun; Sapanca İlçemizde 26 Ağustos Perşembe günü saat 19.00 da Anadolu Lisesi Bahçesinde, Hendek İlçemizde 27 Ağustos Cuma günü saat 19.00 da Belediye Otoparkında sergilenecektir. Tüm halkımız davetli olup, etkinlik ücretsizdir” denildi.

26 Ağu 2021 - 10:47 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.