Yoğun katılım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Konya’da gerçekleşen Şeb-i Arus etkinliklerinde görev alan İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Hz. Mevlana’yı anma programı kapsamında Postnişin Ömer Tuğrul İnançer’in icrasında bu kez Serdivan’da sevenleriyle buluştu.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Yoğun katılım
Yoğun katılım
+2
Haber albümü için resme tıklayın

SALON DOLDU TAŞTI

Postnişin Ömer Tuğrul İnançer ve İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu; Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Salonu’nu dolduran misafirlere 13. Yüzyıl’dan günümüze kadar uzanan ritüeller eşliğinde Acem Aşiran ayinini icra etti. Programa yoğun ilgi gösteren vatandaşlar saatler öncesinden ayinin icra edileceği salonu doldurdu.

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu adına konuşan topluluk ses sanatçısı Enes Ergür; icra edilecek program hakkında katılımcılara bilgi verirken, “Bu akşam son dönem Mevlevilerin büyük musikişinaslarından olan Hüseyin Fahrettin Dede Efendi’nin Acem Aşiran makamındaki ayini şerifini icra edeceğiz. Ve o ayin refakatinde Mevlevi mukabelesi gerçekleştirmiş olacağız. Sizlerle bizleri buluşturan öncelikle Hz. Allah’a hamdu sena ederiz. Ardından vesile olan Serdivan Belediyemize, Başkanımıza ve emeği geçenlere huzurlarınızda şükranlarımızı sunarız. Elbette ki teşrif edip geldiğiniz için sizlere de ayrı ayrı teşekkürlerimizi arz ederiz” dedi.

Program sonrası Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın konuğu olan Postnişin Ömer Tuğrul İnançer, misafirlerle icra edilen programın yanı sıra önümüzdeki günlerde gerçekleştirecekleri programların detaylarını da paylaştı. Başkan Yusuf Alemdar anlamlı ve güzel program dolasıyla bir kez daha teşekkür ettiklerini ifade ederken, bu vesileyle Hz. Mevlana’yı vuslatın 746. sene-i devriyesinde hürmetle, muhabbetle ve rahmetle yad ettiklerini söyledi.

29 Ara 2019 - 13:02 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.