'Yetkili firmalara yaptırın'

AGDAŞ kaçak ve usulsüz doğal gaz kullanımı konusunda uyardı. Yapılan açıklamada kaçak ve usulsüz kullanımı tespit edildiğinde yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Kaçak ve usulsüz kullanımı engellemek için çalışmalar yürüten AGDAŞ, kaçak ve usulsüz doğal gaz kullanımı tespit ettiklerinde yasal işlem başlatılacaklarını belirtti. AGDAŞ Müşteri Hizmetleri ve İç Tesisat Müdürü Faruk Gürpınar konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi;

BİRÇOK KAZALAR KAÇAK KULLANIMDAN KAYNAKLANIYOR

“Ülkemizde doğal gaz kullanımlarındaki kazaların birçoğu kaçak ve usulsüz doğal gaz kullanımlarından kaynaklanıyor. Doğal gaz tesisatlarında AGDAŞ’tan izinsiz olarak değişiklikler yapılması yaşanmasını istemeyeceğimiz olaylarla neticeleniyor. Ayrıca kullanıcılar doğal gaz tesisatlarını AGDAŞ’tan yetki sertifikası almış firmalara yaptırmalıdırlar. Sertifikasız firmaların iç tesisata müdahale etmesi kullanıcılar için kötü sonuçlar doğurabilir. Toplum olarak kaçak ve usulsüz kullanım konusunda bilinçli davranmalıyız. Unutmamak lazım; kaçak veya usulsüz doğal gaz kullanmak hem kendimiz için hem de çevremiz için çok tehlikelidir. Kaçak/usulsüz doğal gaz kullandığını düşündüğünüz adresleri AGDAŞ’a bildirerek, yaşanması olası can ve mal kayıplarını engelleyebilirsiniz. Her türlü görüş ve ihbarlarınızı 444 54 99 numaralı çağrı merkezimizden bizlere iletebilirsiniz”

YASAL İŞLEM

Faruk Gürpınar kaçak/usulsüz doğal gaz kullananlara karşı uygulanan cezalarla ilgili ise: ekiplerin kaçak ve usulsüz kullanım tespit ettiklerinde, doğal gaz arzını hemen durdurup, şahıs veya kurumlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunarak hukuki işlem başlatıldığını söyledi.

DOĞAL GAZ TESİSATINI YETKİLİ FİRMALARA YAPTIRIN

Yapılan açıklamada doğal gazın gerekli önlemleri alındığında en güvenilir yakıtlardan olduğu, müşterilerin mağdur olmaması için iç tesisat dönüşüm işlemlerini mutlaka AGDAŞ web sitesinde belirtilen yetkili iç tesisat firmalarına yaptırmalarını belirtildi.

19 Ağu 2019 - 16:16 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.