Yavuz, Aziz Duran'ı anlattı

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Sakarya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Duran’a ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İŞÇİ MAAŞLARI ÖDENEMİYORDU

Yavuz Twitter adresinden yaptığı açıklamada, Aziz Duran, Adapazarı Belediyesini CHP'den ilk aldığında, belediyenin işçi maaşlarını bile ödeyemediğini vurgulayarak “Yeni ve güçlü bir yönetim anlayışıyla zorlukları geride bırakmaya başladığı esnada ise bu sefer deprem adeta şehri yerle bir etti” şeklinde konuştu.

DEPREM GÜNLERİ ÇETİN GEÇTİ

Sakarya’nın deprem karşısında adeta diz çöktüğünü belirten Genel Başkan Yardımcısı Yavuz enkaz yığınına dönen şehir karşısında ümitlerin tükendiğini, morallerin bozulduğunu söyleyerek “Ankara yavaş, bürokrasi hantal, imkânlar sınırlıydı. Herkes çaresiz olsa da o çare üretmeliydi. Herkes başkasından beklese de onun öyle bir lüksü yoktu. İmkân bulmalı, el uzatmalı ve dertlere derman olmalıydı. Sayın Aziz Duran. Hiç durmadı. Gece gündüz çare üretmeye, yaraları sarmaya ve şehri toparlamaya çalıştı. ‘Bu şehir, bir daha asla kendine gelemez’ noktasından bugün en yaşanabilir kentler arasına dâhil olmuşsa emin olun o günkü emeğin, azmin, gayretin ve bereketli hamlelerin etkisi çok büyüktür” ifadelerini kullandı.

YÜZLERCE GÜZEL HİZMETE İMZA ATTI

Aziz Duran’ın gecesini gündüze katarak çalıştığını kaydeden AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz “ Kıymetli Belediye Başkanımız Aziz Duran abimiz bulvarlar, duble yollar, parklar, kültür merkezleri, içme suyu arıtma tesisleri, köylere kadar varan asfaltlama çalışmaları, Ormanpark, Kent Park, Büyükşehir Otobüs Terminali, doğalgaz çalışmaları vb. yüzlerce hizmete imza attı.” dedi.

İYİ BİR İNSANDI

Son yıllarda Aziz Duran ile geleceğe ilişkin sık sık fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Yavuz “Kendisiyle derin sohbetlerimiz oldu. Çokça geçmişi yâd ettik. Geleceğe ilişkin birçok kez fikir alışverişinde bulunduk. Sıcak, dürüst, samimi ve babacan edası hep zihnimde diri kalacak. Niyeti halis, ümidi diri ve kuvvetli bir gelecek tasavvuru vardı” şeklinde konuştu.

KENDİSİNE RAHMET AİLESİNE SABIR DİLİYORUM

Covid-19 rahatsızlığı sebebiyle cenazeye katılamadığını belirten AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz “Hep dua ettik, rahmet diledik ve fatihalar gönderdik kendisine. Rabbim mekânını cennet, derecesini âlî etsin. Değerli eşi Nesrin ablamıza, evlatlarına ve tüm sevenlerine de sabr-ı cemil ihsan etsin” ifadelerini kullandı. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un sosyal medya paylaşımları şöyle;

"Rahmetli Aziz Duran, Adapazarı Belediyesini CHP'den ilk aldığında, belediyenin, maaş dahi ödeyecek gücü kalmamıştı. Yeni ve güçlü bir yönetim anlayışıyla zorlukları geride bırakmaya başladığı esnada ise bu sefer deprem adeta şehri yerle bir etti. Tükenen ümitler, bozulan moraller, enkaz yığınına dönmüş şehir, adeta şehre diz çöktürmüş gibiydi. Ankara yavaş, bürokrasi hantal, imkânlar sınırlıydı. Herkes çaresiz olsa da o çare üretmeliydi. Onun öyle bir lüksü yoktu. İmkân bulmalı, el uzatmalı, dertlere derman olmalıydı. Sayın Aziz Duran hiç durmadı. Gece gündüz çare üretmeye, yaraları sarmaya çalıştı. ‘Bu şehir, bir daha asla kendine gelemez’ noktasından bugün en yaşanabilir kentler arasına dâhil olmuşsa emin olun o günkü emeğin, azmin, gayretin ve bereketli hamlelerin etkisi çok büyüktür. Kıymetli Belediye Başkanımız Aziz Duran abimiz bulvarlar, duble yollar, parklar, kültür merkezleri, içme suyu arıtma tesisleri, köylere kadar varan asfaltlama çalışmaları, Ormanpark, Kent Park, Büyükşehir Otobüs Terminali, doğalgaz çalışmaları vb. yüzlerce hizmete imza attı. Son 3-5 yıldır kendisiyle derin sohbetlerimiz oldu. Çokça geçmişi yâd ettik. Geleceğe ilişkin birçok kez fikir alışverişinde bulunduk. Sıcak, dürüst, samimi ve babacan edası hep zihnimde diri kalacak. Niyeti halis, ümidi diri ve kuvvetli bir gelecek tasavvuru vardı. Başkanımızın cenazesine Covid-19 rahatsızlığım yüzünden katılamadım. Ama hep dua ettik, rahmet diledik ve fatihalar gönderdik kendisine. Rabbim mekânını cennet, derecesini âlî etsin. Değerli eşi Nesrin ablamıza, evlatlarına ve tüm sevenlerine de sabr-ı cemil ihsan etsin. Âmin."

25 Kas 2020 - 14:41 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.