Vatandaşlar memnun

Erenler ilçesinde bulunan ve şehrin en büyük halk pazarı olan Çarşamba Pazarı’na giriş için zabıta ekipleri HES Kodu kontrolü yapıyor. Yapılan denetimde HES Kodu olmayan vatandaşlar pazara alınmazken pazarda satış yapan esnaflar ve alışveriş yapan memnun olduklarını dile getirdi.

Vatandaşlar memnun
Vatandaşlar memnun
+3
Video için play'e tıklayın

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan karar ile Erenler ilçesinde kurulan Çarşamba Pazarı’na girişlerde Erenler Belediyesi’ne bağlı Zabıta ekipleri tarafından HES Kodu konrolü yapıyor. Yapılan kontrol ile pazara giriş sağlanırken, HES Kodu olmayan vatandaşların ise girişine izin verilmiyor. Zabıta ekipleri HES Kodu almak isteyen vatandaşlara yardımcı olurken, vatandaşlar ve pazarda tezgah açan esnaflar yapılan denetimlerden ve uygulamadan memnun olduğunu ifade etti.

“ÇOK GÜZEL BİR UYGULAMA”

Çarşamba Pazarı’nda tezgah açan 40 yaşındaki Baki Soysal, “Çok güzel bir uygulama. Çünkü müşterilerimizin hasta olduğunu ya da temaslı olduğu konusunda bir bilgiye sahip değiliz. Müşterilerimiz geliyor ve biz de satışlarımızı yapıyoruz. Girişlerde HES Kodu zorunluluğunun getirilmesi, kalabalık olma durumunda içeriye fazla vatandaş alınmaması ve içeride ekiplerin uyarılarda bulunması bizi çok memnun ediyor. En azından insanlarda hastalık olup olmadığı konusunda bilgi sahibi oluyoruz. Bu da bizi memnun ediyor” dedi. Alışveriş için Çarşamba Pazarı’na gelen Aytül Mutlu, “Böyle bir uygulama olması çok güzel. Ben yurtdışından geliyorum ve orada böyle bir kontrol yok. Burada bu şekilde bir denetimin olması gerçekten güzel” ifadelerini kullandı.

“DENETİMLERİN KESİNLİKLE OLMASI GEREKİYOR”

HES Kodu kontrolünden memnun olduğunu dile getiren Bediha Akdemir, “Uygulamanın olması bizi sevindirdi. Yapılan uygulamanın amacı bizim sağlığımızı korumak. Bu yüzden uygulama için teşekkür ediyorum. Bizim güvenliğimiz ve sağlığımız için HES Kodu kontrolü ve denetimlerin kesinlikle olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

23 Ara 2020 - 15:57 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.