Vali Kaldırım’dan 10 Kasım Atatürk’ü anma günü mesajı

Vali Çetin Oktay Kaldırım 10 Kasım Atatürk’ü anma günü için mesaj yayınladı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım 10 Kasım Atatürk’ü anma günü için mesaj yayınladı. Mesajında Atatürk’ün liderlik özelliğinden ve tüm dünyaya ilham kaynağı olduğundan şu sözlerle ifade etti , “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 82. Ölüm yıldönümünde saygı, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Savaşımızda gösterdiği üstün askerî liderlik ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ortaya koyduğu cesareti, feraseti ve siyasi dehâsıyla dünya tarihine damgasını vuran ender devlet adamlarından birisi olarak milletimizin gönlünde hususi yerini almıştır ve orada ebediyete kadar var olmaya devam edecektir. Mücadelesiyle aynı zamanda tüm dünyaya örnek ve ilham kaynağı olmuş bir liderdir” dedi.

“KURMUŞ OLDUĞU CUMHURİYETİ GENÇ NESİLLERE EMANET ETMİŞTİR”

Gelecek nesillere karşı olan umutlarını anlatan Kaldırım , “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, birçok sıkıntının, yokluğun ve zorluğun söz konusu olduğu bir dönemde aziz milletimiz ile birlikte başlattığı büyük mücadeleyi zaferle sonuçlandırarak, kurmuş olduğu Cumhuriyeti genç nesillere emanet etmiştir. Atatürk’ün, “Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız” diyerek Cumhuriyet başta olmak üzere tüm kazanım ve başarılarını armağan ettiği gelecek nesillerimizin de aynı azim ve kararlılıkla, Türkiye Cumhuriyetini çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancımız tamdır. Dünya tarihine yön vermiş ve nice medeniyet üretmiş asil bir milletin fertleri olarak bizlere düşen görev; muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabilmek için, birlik ve beraberlik içinde bütün gayretimizle çalışmak, değerlerimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin ve tarihimizin birikimini, tüm güzelliklerini gelecek nesillerimize aktarmaktır” şeklinde konuştu.

“MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR”

Bu günün özelliğinden bahseden Kaldırım,“10 Kasım, Milletimiz için sadece Büyük Atatürk’ü anma günü değil, aynı zamanda, Devletimize, Vatanımıza, Cumhuriyetimize, Demokrasimize, Bölünmez Bütünlüğümüze, Milli İradeye sahip çıkma günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarına ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor; Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.” İfadelerinde bulundu.

09 Kas 2020 - 17:17 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.