Uyarıları ciddiye alalım

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle hastaneler dolup taşarken, uyarıları dikkate almayanların rahatlığı tedirgin ediyor. Arifiye’de kurulu bir fabrikanın doktoru karantinaya alınırken ulusal bir market zinciri çalışanlarında virüs belirtileri olduğu ileri sürüldü.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Uyarıları ciddiye alalım
Haber albümü için resme tıklayın

TEST SAYISI 3 BİN!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 25 hastaneden biri olan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile karantina hastanesi haline getirilen Toyotasa Acil Yardım Hastanesine başvurular her geçen gün artarken şehir genelinde yapılan test sayısı da 3 bini geçti. Yetkililer vaka sayısında ki artışa tedbir olarak 295’i normal 75’i yoğun bakım olmak üzere toplam 370 yatak kapasiteli yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni Cuma günü karantina hastanesi olarak hizmete açacak.

FABRİKA DOKTORU KARANTİNAYA ALINDI

Arifiye’de faaliyet gösteren bir fabrikanın doktorunda koronavirüs testinin pozitif çıktığı, doktor O.D’nin Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde karantina altına alındığı bilgisine ulaşıldı. Öte yandan ülke genelinde faaliyet gösteren bir zincir marketin çalışanlarında virüs belirtileri olduğu gerekçesiyle sağlık kuruluşlarına başvurduğu gelen bilgiler arasında. Vaka sayısı artarken alınması gereken tedbirleri hiçe sayanların rahatlığı tedirgin ediyor.

72 KİŞİ TABURCU OLDU

Haberlisin.com tarafından özel olarak ulaşılan bilgilere göre, hastanede karantina altına alınarak tedavi edilen yaklaşık 72 vaka, sağlığına kavuşarak taburcu edildi. Tüm ülkede olduğu gibi Sakarya’da da büyük bir özveriyle çalışan sağlık personellerince yapılan müdahalelerle sağlığına kavuşanlar evlerine gönderildi. Evlerinde izole edilen vatandaşların sağlık durumlarında değişiklik olup olmadığı telefonla kontrol ediliyor.

KURALLARA UYALIM ÇAĞRISI

Bulaşma hızı çok yüksek olan koronavirüs ile mücadelede ülke genelinde ciddi adımlar atılırken Sakarya’da da önlemler arttırılıyor. Özel şirketlerin çoğunluğu da evden çalışma ya da esnek çalışma sistemine geçerken şehir genelinde görev yapan kamu kuruluşları da vatandaşların sağlıklarını koruyabilmek adına kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor. Hem sosyal medyada hem de şehirde vatandaşlara ‘kurallara uyma’ çağrısı yapılmaya devam ediliyor.

30 Mar 2020 - 16:55 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.

02

Garip İşçi - Hangi fabrika onu belirtseydiniz bare çalışanlarında var mı yok mu gider test yaptırırdık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 16:55