Üniversitelerin sağlayabileceği katkılar konuşuldu

SUBÜ Fikir Sofrası; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından geliştirilen ‘Geçmişe İz Geleceği Biz’ projesi özelinde kuruldu. Buluşmada, Z kuşağında yönelik oluşturulan projenin detayları, yol haritası ve buna üniversitelerin sağlayabileceği katkılar ele alındı.

Üniversitelerin sağlayabileceği katkılar konuşuldu
Üniversitelerin sağlayabileceği katkılar konuşuldu
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından gündeme ilişkin konuları değerlendirmek, istişare ile en doğrusunu bulmak için gerçekleştirilen Fikir Sofrası buluşmasında Sakarya Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ortaklığında geliştirilen ‘Geçmişe İz Geleceğe Biz’ projesi ve bu projeye SUBÜ’nün sunabileceği katkılar konuşuldu. Buluşmada SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İl Müftüsü Hasan Başiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar, Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAYEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Boru ile SUBÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Orhan Yılmaz yer aldı.

PROJEYE DESTEĞİMİZ TAM

Kararlı ve insanlara dokunacak hedefler doğrultusunda kenetlenen iş birliklerinin önemine değinen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Belki de ülkemizde sahayla irtibatı en kuvvetli üniversitelerden birisi olarak bu farkındalığa fazlasıyla sahibiz. Birçok adım da atmış bulunuyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle öğretmenlerimizin sertifikalandırılmalarına yönelik yaptığımız protokol ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle Genç Ofis protokolümüz var. Kıymetli müftümüzle sık sık bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız çalışmalar o kadar dikkat çekti ki şehir dışından da bir şekilde bunu duyan öğretmenlerden SAYEM’e talepler geldi. ‘Geçmişe İz Geleceğe Biz’ projesinde ise ortak kaygımız milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nitelikli gençler yetiştirmek. Biz üniversite olarak lise havuzundan besleniyoruz. Oradaki nitelik artışı bize de yansıyacaktır. Bizim öğrencilerimizin bu projede yer almasını önemsiyoruz. İlk ve orta eğitim düzeyindeki evlatlarımızın üniversite okuyan abi ve ablalarıyla karşılaşabilmeleri ciddi katkılar sağlayacaktır. Projeye desteğimiz tam” diye konuştu.

TÜM İLÇELERE UZANACAK

Projeye il genelindeki 212 bin çocuğun ve gencin katılmasını hedeflediklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Şehrimizin tüm ilçelerinde Z kuşağından temsilcilerin oluşturabileceği takımlarla katılabilecekleri sanat festivalleri, doğa kampları, spor müsabakaları, dijital beceri geliştirme yarışmaları, kültür mirasımızı temsil eden sanatlar, kaybolmaya yüz tutmuş meslekler ve sergiler düzenleyeceğiz. Bazı şeyler slayt ve sunumlarla kazandırılamıyor. Okullarımızı öğrencilerimizin yaşam becerilerini geliştirebilecekleri ve öğrendiklerini hayatla bütünleştirebilecekleri hale getirmemiz gerekiyor.”

HER MAHALLE BİR OKUL OLACAK

Geleceğin inşasında ihtiyaç duyulan bir proje hazırladıklarına inandıklarını aktaran Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, “Bütçesel anlamda da kaynaklarımızı oluşturarak planımızı şekillendirdik. Bu aslında çocuklarımız ve gençlerimizin yanı sıra toplumun tüm kesimlerine dokunacak bir proje. Çünkü 21. yüzyıl becerileri olarak tanımlanan kreatif düşünme, iletişim, bilgi teknolojilerini kullanma ve girişimcilik gibi becerilerin kazandırılmasını hedefliyoruz. Esasında bu proje ile her mahalle bir okul olacak diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

MANEVİYAT KIYMET KATAR

Huzur ve güven veren bir toplumsal yapının oluşturulmasının geleceğe yönelik olumlu hayaller kurmak bakımından zaruri olduğunu kaydeden İl Müftüsü Hasan Başiş, “Dünya üzerinde geniş coğrafyalara uzanmış her anlamda köklü bir geçmişe sahibiz. Geçmişteki bu izleri geleceğe taşıyabilmek ve bunu yaparken toplumsal dengeyi de korumak gerekiyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin milli olduğu kadar manevi değerlere de sahip olması ahlâki bakımdan olgunluğu, anlayışı, tevazuyu ve çalışkanlığı da beraberinde getirecektir. Çünkü bunlar hem bizim dinimizin emirleri hem de nakış nakış işlenmiş kültürümüzün mirasları olarak oldukça kıymetli”

25 Mar 2021 - 17:43 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.