'Ulaşım hakkı gasp ediliyor'

CHP İl Kadın Kolları tarafından başlatılan "Ada Treni Adapazarı'nda gelecek" eylemine bu haftasonu da devam edildi. İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, "Şehri yönetenler çözüm yerine bahane üretiyorlar. Ulaşım hakkımız gasp ediliyor" dedi.

Gar Meydanında toplanan CHP' liler adına açıklama yapan Çeroğlu, şunları söyledi;

"Sevgili Sakarya Halkı, onüç haftadır direnişimize destek veren sivil toplum örgüt yöneticileri,sendikalar,siyasi parti temsilcileri ,değerli basın emekçileri ,emniyet güçleri ve Atamızın “Vazifeye atılmak için içinde bulunduğun durumun imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin “sözünü şiar alarak örgütlü mücadeleye inanan ve eylemimize destek veren yol arkadaşlarım.

Hoşgeldiniz.

Tüm dünyada toplu taşıma anlamında raylı sistemin teşvik edilirken İşçilerin, emekçilerin, esnaf ve öğrencilerin daha ekonomik ve konforlu ulaşım hakkı gasp edilmeye devam edilmektedir.

Şehri yönetenler çözüm üretme yerine bahane üretmeye devam ediyorlar. TCDD gerekli önlemleri alırım demesine rağmen şehir trafiği bahanesinin ardına sığınıyorlar. Mithatpaşa’da inen yolcuları şehre taşımak için konan ek otobüs ve dolmuş seferlerinin trafiğe etkisini ölçtünüz mü?

Bu konuda herhangi bir araştırma ve çalışma yapıldığını görmedik.

Biz söyleyelim Ada treni Mithatpaşa - Adapazarı arasını yaklaşık üç dakikada gitmektedir. Trafik yoğunluğu orta garajın olduğu yerdeki geçitte vardır. Trenin yarım dakikalık geçişi sırasında garaj çıkışı daha da rahatlayacaktır. Ada treni toplam sekiz sefer yapmaktadır. Bunlardan dördü trafiğin yoğun olmadığı saatlere denk gelmektedir. Karaman yolundan gelip çevre yoluna dönecek bir aracın yazlık göbeğini 2 – 2,5 dakikada döndüğünü düşünürsek tren hiçte trafiğe engel görünmemektedir.

Sayın yöneticiler işte gerçek bu. Artık hayal satmayı bırakın. Halkın haklı sesine kulak verin Bir kilometrelik yola çözüm bulamayanlar hafif raylı sistemi nasıl yapacaklar. Ada treni trafiğe engel oluyor demek yetersizliğinizi ve acizliğinizi kabul ediyorsunuz anlamına gelir.

Bizler Ada treni ve Adapazarı garını sadece ulaşım olarak ta görmüyoruz. Kentimizin tarihi ile bağlantısının kopmasına ve ranta teslim olmasına izin vermeyeceğiz. Bu eylemi siyaset üstü görüyoruz ve herkesle işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu da her zaman beyan ediyoruz.

Bu haklı isteğimiz yerine gelinceye ve sizler desteğinizi sürdürdükçe kararlılıkla direnç göstereceğimizin ve mücadelemizin devam edeceğinin bilinmesini istiyor sevgi ve saygı ile herkesi selamlıyorum."

10 Şub 2019 - 00:25 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.