Twitter, Türkiye'ye temsilci atayacak

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Twitter'ın, bant genişliği daraltma cezasından kurtulmak için Türkiye'de temsilci atayacağı öğrenildi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen sosyal medya düzenlemesi ile Twitter, YouTube, WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi sağlayıcılara, Türkiye'ye temsilci bildirme zorunluluğu gelmişti. Temsilci bildiriminde bulunmayan başta Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve Tiktok olmak üzere, platformlara 10 milyon TL, ardından aralık ayının başında 30 milyon TL ceza kesilmişti.

BAZI PLATFORMLAR ŞARTLARI KABUL ETTİ

Geride kalan süreçte Rusya merkezli sosyal medya platformu VKontakte (VK), Dailymotion, TikTok, YouTube, Google, Facebook ve Instagram gibi şirketler Türkiye’de temsilcilik açmayı kabul etti. Ancak dünyada milyonlarca kişinin kullandığı sosyal ağ platformu Twitter, hala temsilci bildiriminde bulunmamıştı.

TWITTER, TEMSİLCİ ATAMAYI KABUL ETTİ

Uzun süredir temsilci atama kararını hayata geçirmeyen ve bu nedenle reklam cezasıyla karşılaşan Twitter'ın geri adım attığı belirtiliyor. Sektör kaynaklarına dayandırılan habere göre, gelecek ay bant genişliği daraltma cezası alacak ve hızı yavaşlatılacak olan Twitter, temsilci atamayı kabul etti. Konuyla ilgili Twitter cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

19 Mar 2021 - 11:13 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.