Tıp Merkezi’nden 450 çocuğa diş taraması

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen ‘Gülen Çocuklar’ projesi kapsamında 450 çocuğa diş taraması gerçekleştirildi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Tıp Merkezi’nden 450 çocuğa diş taraması
Tıp Merkezi’nden 450 çocuğa diş taraması
+3
Haber albümü için resme tıklayın

450 ÇOCUĞA DİŞ TARAMASI YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen ‘Gülen Çocuklar’ projesi kapsamında 450 çocuğa diş taraması gerçekleştirildi. Adapazarı Atatürk İlkokulu Anasınıfı ve Ozanlar Anaokulunun minik öğrencilerinin katıldığı etkinlikte tarama, ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verilmesinin haricinde diş koltuğunun korkulacak bir şey olmadığı gösterildi. Minik öğrencilere diş taraması öncesinde diş ili ilgili eğitici bilgilerin yer aldığı çizgi film izletilirken diş taraması sonrası minik öğrencilere hediyeler takdim edildi. Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zeynep Beşel’in de katıldığı etkinlikte çocukların diş taramalarını Büyükşehir Tıp Merkezi Diş Hekimi Dr. Şeyma Akyol gerçekleştirdi.

ÇOCUKLAR DİŞÇİ KORKUSUNU YENİYORLAR

Konu ile ilgili Sağlık Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Gelecek neslimizin gelişimine katkı sağlamak adına her yıl düzenli olarak sağlık taramaları gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda ‘Gülen Çocuklar’ sloganıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikte toplam 450 minik öğrencinin diş taramasını gerçekleştirdik. Çocuklarımızın diş bakımına daha çok önem vermelerini sağlamak hedefiyle gerçekleştirdiğimiz diş taramaları sayesinde minik öğrencilerimiz dişçi korkularını yenmiş oluyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın daha sağlıklı bir gülüşe sahip olmalarını çok önemsediğimizi belirterek ağız ve diş sağlığı konusunda çalışmalarımızın devam edeceğini ifade ederiz” denildi.

14 Şub 2020 - 17:05 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.