“TBMM, milli iradenin kalpgahıdır”

MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, “Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu gerçeği üzerine bina edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinin sarsılmaz temsilcisi, milli iradenin kalpgahıdır” dedi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

MHP’li Akar, TBMM’nin kuruluşunun 101’inci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Aziz milletimizin egemenliğini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi günümüzden 101 yıl önce, kurtuluşumuzun nişanesi, yeniden kuruluşumuzun mihenk taşı olarak vatanımızın bağrında tüm asaleti ve şerefiyle varlığını ilan etmiştir.

Devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bir araya gelen milletimizin temsilcileri, kurtuluş mücadelemizi TBMM çatısı altında ve onun manevi şahsında yönetirken Türk milletinin kendi geleceğini ve idaresini tayin etme kararlılığını da tüm dünyaya kabul ettirmeyi bilmiştir.

Türk milletinin istiklal ve istikbalinde önemli bir yere sahip olan Büyük Millet Meclisi egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu gerçeği üzerine bina edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinin sarsılmaz temsilcisi, milli iradenin kalpgahıdır.

Bu itibarla Türk milletinin egemenliğinin temsili ve iradesinin tecelli ettiği kutlu meclisin açılışının yıldönümünde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, millet iradesinin merhum temsilcilerini ve varlığını Türk varlığına feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

22 Nis 2021 - 23:59 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.