Talepleri yineledi

Engelliler Birlik federasyonu Başkanı Nadide Dülger 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı. Dülger ‘eksik olan ne varsa sevgi tamamlar’ diyerek taleplerini sıraladı

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

Engelliler Birlik Federasyonu Başkanı Nadide Dülger’in yazılı açıklaması şöyle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde talebimizi yeniliyoruz! Engelliler için erişilebilir ve yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz! Engellilerin insan hakları için bugün ve her gün buradayız!

Tüm dünyada 1992 yılından beri 3 Aralık tarihi Engelliler Günü olarak idrak ediliyor. Bu yıl teması “2030 Kalkınma Gündemine Doğru: Engellilerin Katılımını ve Liderliğini Teşvik Etmek” olarak belirlenen Dünya Engelliler Günü, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nde belirtildiği gibi kapsayıcı, adil ve sürdürülebilir kalkınma için engellilerin güçlendirilmesine odaklanıyor. 2030 süreci “kimseyi arkada bırakmadan”, bir başka deyişle tüm hak öznelerinin içerildiği, katılımının sağlandığı ve kararlarda söz sahibi olduğu bir dünya için Birleşmiş Milletlerin ilan ettiği 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’nin hayata geçirilmesini öngörüyor. Engellilik tüm bu hedeflerin kesişim noktasında yer alan konulardan biri; tıpkı kadınlar, yaşlılar, çocuklar, yoksullar, mülteciler gibi.

Dünya Engelliler Günü; toplumun her alanında engellilerin insan haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Engellilerin insan hakları için bir gün değil her gün çalışan bizler, engelliler için eşit yurttaşlık temelinde, erişilebilir bir yaşam istiyoruz.

3 Aralık bizim mücadele günümüz. Bugün Bağımsız Yaşama ve topluma dahil olma adına mücadele günüdür. Önyargıları yok etmek için ses yükseltme günüdür. Rabbimin bu seçilmiş kullarına sevgiyle bakıp büyüten anne babalarına, Bağrına basan herkese selam olsun.

03 Ara 2019 - 14:51 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.