Tabloda artış var

Türkiye'de illere göre 100 binde haftalık vaka sayısı haritası güncellendi. Açıklanan haftalık bilançoya göre Sakarya’da her 100 bin kişide 69,22’sinin koronaya yakalandığı belirtildi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Tabloda artış var
Haber albümü için resme tıklayın

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka haritasını yayımladı. Koca'nın paylaştığı haritada 10- 16 Temmuz arasında Sakarya’da her 100 bin kişide 69,22’sinin koronaya yakalandığı belirtildi.

AŞI PROGRAMI VURGUSU

Koca şu mesajı paylaştı: "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı programını ne kadar kısa sürede tamamlayabilirsek o kadar kısa sürede salgın gündemi dışında kalırız.

VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER

İllere göre haftalık koronairüs vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 75,12, Ankara'da 57,95, İzmir'de 24,46 oldu. Bakan Koca, son 1 haftada vaka sayısı en çok artan illerle ilgili de paylaşımda bulundu. Koca, "Sağlık Bakanı Koca: "Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Giresun, Bingöl, Diyarbakır ve Kırıkkale" dedi.

22 Tem 2021 - 20:02 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.