Süper grip tehdidi!

Koronavirüs salgınında bittiği düşünülen grip daha farklı bir biçimde ortaya çıktı. Bilim insanlarının solunum virüsü olarak tanımladıkları süper gribe yakalananlar grip benzeri semptomlar gösterse de hastalığı çok daha ağır yaşıyor. Sinüs ve göğüs enfeksiyonları, öksürük, boğaz ağrısı, yorgunluk ile tat ve koku kaybı gibi belirtileri görülen süper grip, 2 yaşın altındaki bebeklerde ve yaşlılarda daha ciddi hastalıklara yol açabiliyor.

Salgında neredeyse bitme noktasına gelen grip uzmanların adlandırmasıyla "süper grip" olarak geri döndü. Hastalık kendini grip olarak gösteriyor ve Avrupa`da 15 ila 44 yaş arasında hızla yayılıyor.

GRİP BENZERİ SEMPTOMLAR GÖSTERİYORLAR

Hastalığa yakalananların koronavirüs testleri negatif çıksa da semptomları çok ağır yaşıyorlar. Hastalığı geçirenler grip benzeri semptomlar gösteriyor.

BOĞAZ AĞRISI, ÖKSÜRÜK GİBİ BELİRTİLER

Süper gripten muzdarip olanlar sinüs ve göğüs enfeksiyonları, öksürük, boğaz ağrısı, yorgunluk ve tat ve koku kaybı gibi belirtiler gösteriyor. Ingiltere'de Sağlık Güvenliği Kurumu`ndan alınan rakamlar, soğuk algınlığı ve grip, öksürük veya nefes almada zorluk ile ilgili çağrıların arttığını gösterdi.

2 YAŞ ALTI BEBEKLERDE CİDDİ HASTALIKLARA NEDEN OLUYOR

Cardiff Üniversitesi`nden Profesör Ronald Eccles süper gribi solunum virüsü olarak tanımladı. Eccles solunum virüsünde soğuk algınlığına benzer semptomlar olduğunu ancak iki yaşın altındaki bebeklerde ve yaşlılarda daha ciddi hastalıklara neden olabileceğine dikkat çekti.

19 Eki 2021 - 13:30 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.