SUBÜ ve AFAD'dan deprem işbirliği

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş ile bir araya geldi. Buluşmada Türkiye Risk Azaltma Planı çerçevesinde hazırlanacak İl Risk Azaltma Planı ile ilgili iş birliği masaya yatırıldı. AFAD Müdürü Hüseyin Kaşkaş birlikte örnek olacak bir çalışma hayata geçirme arzusunda olduklarını ifade ederken, SUBÜ Rektörü Sarıbıyık çalışmalara tam destek sağlayacaklarını söyledi.

SUBÜ ve AFAD'dan deprem işbirliği
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş’ı ağırladı. İl Risk Azaltma Planı hazırlanması noktasında iş birliğinin görüşüldüğü toplantıda Kimya Mühendisi Dr. Özge Aktaş Panta, Jeofizik Mühendisi Zeliha Akçe, Jeoloji Mühendisi Emel Atasoy ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı Deprem ve Zemin Araştırma Şube Müdürü Kenan Çolak da yer aldı.

AFET KONUSUNDA AKTİF ŞEKİLDE SAHADAYIZ

Afetlere yönelik olarak birçok zeminde çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve sahada da yer aldıklarını aktaran SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Deprem Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (DAMER) aktif bir şekilde çalışarak saha araştırmaları neticesinde hazırladığı raporları ve bilimsel veriler ışığında alınması gereken tedbirleri kamuoyuna açıklıyor. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Naci Çağlar deprem konusunda şehrimizin en bilgili ve güçlü isimlerinden. Binaların analizini çok iyi yapabilen bir eğitimci. Kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. DAMER Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Osman Kırtel de son dönemdeki çalışmalarıyla ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra Doğal Afet Kurtarma ve İlk Yardım Öğrenci Topluluğu ile SUBÜ Arama ve Kurtarma Personel Ekibimiz afet durumlarına kendilerini her an hazır tutuyor ve afetlerde aktif olarak görev alıyorlar. Üniversite olarak çeşitli kurumlarla bu anlamda iş birliğine de katkı sağlıyoruz. Büyükşehir belediyemizin düzenlediği ‘Olası Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık Çalıştayı’na katılarak 4 çözüm önerimizi sunmuştuk. AFAD’ın gerçekleştireceği tüm çalışmalara tam destek sağlamaya hazırız” diye konuştu.

ÇALIŞTAYLAR YAPILACAK

Türkiye İl Afet Müdahale Planı’nın yapıldığını belirten AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, “Burada işin özü afet öncesi yapılacaklara ilişkin olacak. Türkiye Risk Azaltma Planı öncelikle illerden başlamak üzere alttan yukarı doğru oluşturulacak. Biz valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz ve iki üniversitemizle dörtlü bir protokol hazırlayarak örnek bir ilerleme kaydetmek istiyoruz. Burada sekreterya işlemlerini kurumumuz, teknik çalışmaları ilgili bütün kurumlar ve destek çalışmalarını ise akademik anlamda üniversitelerimizin yürütmesini arzu ediyoruz. 7 ilde pilot çalışma yapıldı. Ama bazı eksiklikler var ve bunları gidereceğiz. Sivil toplum kuruluşları da destek olacak. Koordineli bir çalışmayla sadece deprem değil; sel, yangın vb. afetleri de ele alacağız. Çalıştaylar yaparak afet risklerini ortaya koymayı hedefliyoruz. Süreç valilerin başkanlığında ve sorumluluğunda yürütülecek. Ancak üniversitelerimiz olmadan bu süreç eksik kalır. Birlikte Türkiye’ye örnek bir çalışma ortaya koyacağımıza yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

03 Şub 2021 - 18:46 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.