Strateji Başkanlığı ve MÜSİAD’dan işbirliği

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) arasında 11'inci Kalkınma Planı çerçevesinde 2023 hedeflerine ulaşmak için bir işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında Strateji ve Bütçe Başkanlığı internet sitesinden bir açıklama yaparak, “Başkanlığımız ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği arasında, 2023 yılına kadar uygulanacak 11. Kalkınma Planı’nda belirlenen hedeflere ulaşma yolunda özel sektörün rekabet gücünün ve kamu-özel sektör işbirliği protokolü imzalandı.” İfadelerine yer verildi.

YILDA EN AZ BİR KERE ÜST DÜZEY TOPLANTI YAPILACAK

Ayrıca protokol kapsamında, 11. Kalkınma Plan çerçevesinde belirlenen hedeflere yönetim MÜSİAD’ın ilgili organ ve üyeleri ile Başkanlığın ilgili birimleri müştereken ve/veya koordinasyon içinde kamu yararı ve gönüllülük esasına göre çalışacağı ve bu çerçevede, Kalkınma Planı’nın uygulanmasına yönelik çalışmalara, firmaların rekabet gücünün artırılmasına ve kaynakların etkin yönetilmesine yönelik MÜSİAD tarafından katkı sunulacağı, yatırım ortamının iyileştirilmesine, üretim ve ticaretin geliştirilmesine yönelik ortak çalışma ve faaliyetlerde bulunacağı belirtildi. Yapılan açıklamada, Protokol kapsamında çalışma konuları ve ortak çalışma yapacak birimler de belirlenirken, ortak çalışma konularında kapsamlı değerlendirilmesi gereken hususlarda düzenli toplanmak üzere tematik çalışma grupları da oluşturulabileceği belirtildi. Ortak çalışma konuları kapsamında organize edilen toplantı, seminer, çalıştay gibi faaliyetlere karşılıklı katılım sağlanacağının altı çizildi. Protokol çerçevesinde Protokole ilişkin çalışmaların etkinliğini değerlendirmek üzere yılda en az bir kere üst düzey toplantı yapılacak.

“KOMİTELERİMİZ BAŞKANLIĞIN BİRİMLERİYLE EŞLEŞTİRİLDİ”

MÜSİAD kanadından, imzalanan bu protokole ilişkin yapılan açıklama; “Gerek tazelenen yeni yapımız gerekse yerel ve global ağlardaki geniş saha derinliğimiz ve yaygınlığımız ile ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında MÜSİAD olarak tüm imkanlarımız ve gücümüzle Devletimizin yanında ve milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Protokol kapsamında, yapımızdaki Komite ve Üst Kurulların, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın ilgili birimleriyle eşleştirilen halleriyle çok etkin ve müştereken verimli çalışma sistemi oluşturacağına olan inancımız tam” denildi. Ayrıca: “Kamu-özel sektör işbirliği kapsamında bilhassa saha verilerinin düzenli aktarımı ve proje bazlı çalışmaların hızlandırılarak 11. Kalkınma Planının hedeflerine uyumlu bir şekilde ve koordinasyon içinde, iki kurumun etkin çalışma modelleri oluşturacağını düşünüyoruz. Böylesi bir protokole taraf olmaktan dolayı MÜSİAD olarak gurur duymaktayız. MÜSİAD’ın yeni yapısı ve vizyonu çerçevesinde ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında etkili ve çözüm odaklı proje ve çalışmalara Devletimizin güzide Kurumlarından biri olan Strateji ve Bütçe Başkanlğı ile yaptığımız bu işbirliğinin hayırlara vesile olmasını diliyoruz” cümlelerine yer verildi.

21 Eyl 2020 - 16:09 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.