Sosyal medyadan tepki gösterdiler

Dünya koronavirüs etkisiyle yeni yıla girerken, otellerin içinde canlı müzik olan 4 günlük yılbaşı paketlerini duyurması tepki çekti. Sakarya’da ve 2 ildeki birçok otelin yılbaşı kampanyasını sosyal medya hesabından paylaşan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Elif Dağlı ile gazeteciler Barış Yarkadaş ve Candaş Tolga Işık, "Sağlıkçılara acıyın" tepkisini gösterdi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Sosyal medyadan tepki gösterdiler
Sosyal medyadan tepki gösterdiler
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Tüm dünyada yılbaşı kutlamaları bu yıl koronavirüs salgını gölgesinde geçecek. Sağlık çalışanları salgının en başından itibaren canla başla salgının seyrini düşürmek için çalışırken otel ve online rezervasyon siteleri ise yılbaşı paketlerini duyurmaya başladı. Uzmanlar salgın sürecinde kapalı mekanlarda virüsün artış hızına dikkat çekerken otellerin yılbaşı paketlerini duyurması tepkilere neden oldu. Yaşanan söz konusu bu duruma tepkisini dile getiren Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Elif Dağlı, "Hastanelerin yükü azalacak zannederken oteller 4 günlük yılbaşı paketlerini duyurmuş" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIKÇILARA ACIYIN"

Gazeteci Barış Yarkadaş ise, "Perşembe gecesi @tv100'de isyan etmiş ve "Kültür Bakanı Ersoy, pandemiye rağmen otelinde yılbaşı partisi düzenleyecek" demiştim. Oteli aradım, saat 22.00'ye kadar canlı müzik de varmış! O halde milyonlarca insan neden kapanıyor eve? Bu nasıl salgın yönetimi? Sağlıkçılara acıyın!" dedi.

"SANIRIM VİRÜS 31 ARALIK'TA İZİNDE"

Yarkadaş paylaşımının devamında, "@tv100'deki yayında, sadece Bakan Ersoy'un değil, Bodrum, Bolu ve Sakarya'daki birçok otelin de 31 Aralık gecesi müzikli - eğlenceli programlar düzenleyeceğini belgesiyle göstermiştim. Sanırım virüs, 31 Aralık'ta izinde... Oteller turistler için özel bölümler bile hazırlamış!" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'YA ÇAĞRI YAPTI

Sağlık Bakanı Koca'ya çağrıda bulunan Yarkadaş, "Sağlık Bakanı @drfahrettinkoca "Bu tür organizasyonlar olmamalı" diyor. Sayın Koca, siz bakansınız ve icra makamındasınız! Bünyenizde çalışan sağlık emekçileri için harekete geçin ve yılbaşı eğlencesi saçmalığına engel olun! Ya da her şeyi serbest bırakın; öleceksek ölelim!" şeklinde isyan etti.

"İSTANBUL'DAKİ BAZI OTELLER KAÇAK REZERVASYON ALMAYA BAŞLAMIŞLAR"

Gazeteci Candaş Tolga Işık da yılbaşında düzenlenecek eğlence programlarına isyan ederek, "Bu yılbaşı hangi turizmcilere yasak hangilerine değil? Sıralı tam liste... Bu arada İstanbul'da bazı oteller/mekanlar kaçak rezervasyon almaya başlamışlar. Kontrol olursa yapay kar yağdıracaklarmış, Nişantaşı'nda yılbaşında kayak keyfi" tepkisini gösterdi.

KKTC'DE OTELDE YILBAŞI YASAK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında yeni önlemler alındı. KKTC'ye girişte uygulanan 7 günlük karantina süresi 10 güne çıkarıldı. Yurtdışından KKTC'ye, son 3 gün içerisinde yapılmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmek koşulu ile giriş yapılabilecek. Restoranlarda ve otellerde yılbaşı kutlamaları ve eğlenceleri 15 Aralık 2020'den 01 Ocak 2021'e kadar (her iki tarih dahil) yasaklandı. Sokaklarda yılbaşı ve benzeri her türlü eğlence faaliyeti de 01 Ocak 2021'e kadar yapılamayacak.

20 Ara 2020 - 09:53 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.