Sorunlara çözüm üretme kapasitemiz yüksek

SUBÜ ile 4 oda arasında +1 Uygulamalı Eğitim Modeli’ni de içeren geniş kapsamlı iş birliği protokolleri imzalandı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, sahadaki sorunlara çözüm üretme kapasitelerinin iş birliklerindeki etkisine dikkat çekti.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ); Sakarya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi, Türkiye Makina Mühendisleri Odası Sakarya Temsilciliği ve Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Temsilciliği ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokoller SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile Sakarya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Kocacık, Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Gürpınar, Türkiye Makina Mühendisleri Odası Sakarya Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Salim Aydın ve Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Temsilcisi Halil Altay tarafından imza altına alındı. Törenlerde şube ve temsilcilik yetkilileri de yer aldı. Protokollerle SUBÜ ile odalar arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ile sosyal ve kültürel alanlardaki iş birliğinin yanı sıra; +1 Uygulamalı Eğitim Modeli kapsamında da iş birliği yapılacak. SUBÜ’nün ön lisans öğrencileri üniversite eğitimlerinin 3’üncü ya da 4’üncü yarıyılında, lisans öğrencileri ise üniversite eğitimlerinin 7’inci ya da 8’inci yarıyılında ilgili odalara bağlı işletmelerde bir dönem tam zamanlı mesleki eğitimlerini gerçekleştirebilecekler.

BAĞLARIMIZ GÜÇLENİYOR

İş birliklerinin sayısını her geçen gün artırdıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Üniversitemizin sahaya yönelik faaliyetlerinin, birlikte iş yapma ve sorunlara çözüm üretme kapasitesinin ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü yetiştirme kabiliyetinin iş birliklerimizde büyük etkisi oluyor. Saha ile bağlarımız her geçen gün daha da sıkı hale geliyor. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, gençlerimizin aldıkları eğitimin hakkını sahada vermesi için çalışıyoruz. Bu doğrultuda odalarımız ve onlara bağlı işletmelerde ciddi bir istihdam talebi var. Biz bu istihdam talebine en iyi şekilde karşılık verebilecek bir üniversiteyiz” diye konuştu. Oda başkanları ve temsilcileri ise SUBÜ ile iş birliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

30 Kas 2021 - 15:32 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.