Sayılarda hata mı var?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı son verilerde vaka sayısı en çok azalan iller arasında yer alan Sakarya’da haftalık vaka sayısının 100 binde 532’ye kadar gerilediğini açıkladı. Bu sayıya göre günlük vaka sayısının 700’lerde olması gerekirken Vali Kaldırım’ın yaptığı açıklamada 250 rakamı vermesi akılları karıştırdı.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

HABER / R. Kaan Oktar

ANLAYABİLEN BİZE DE ANLATSIN!

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan listeyi paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya’da vaka sayılarının 100 binde 532’ye kadar düştüğünü ve Sakarya’nın en fazla azalan illerden biri olduğunu açıklamıştı. Bakanlık tarafından verilen bu verilere göre; 1 milyon 42 binden fazla nüfusa sahip olan Sakarya’da günlük vaka sayılarının 700 civarında olması gerekirken Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada vaka sayılarının 250’ye kadar gerilediği açıklaması kafaları karıştırdı. Haftalık 100 binde 532 vaka sayısı rakamına göre yaklaşık 1 milyon nüfusa oranlandığında günlük vaka sayısı tam 760 olarak çıkarken Vali Kaldırım’ın açıklaması akıllara verilerin daha önceki haftalara ait olabileceğini düşündürdü.

İŞTE VALİ KALDIRIM’IN AÇIKLAMASI

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada; “Tabloya baktığımızda güzel bir değişim olduğunu görüyoruz. Vakalarımız son günlerde 250’nin altına kadar düştü. Şehirde iyi gidişat sürüyor, bu bakanlık tablolarına da yansıdı. Aldığımız sıkı tedbirlerden ciddi geri dönüşler aldık. Şehrin dört bir noktasında her kavşak, cadde ve sokakta uygulama noktası oluşturduk. Özellikle tam kapanma sürecinde tüm kurum ve birimlerimiz yoğun ve fedakarca çalışıyor. Karantina tedbirlerimiz sıkı bir şekilde devam ediyor ve ciddi işe yarıyor. Marmara’da en iyi il olmaya devam ediyoruz ve Türkiye’de de vaka sayılarını en hızlı düşüren en başarılı ikinci il olduk son haftada. Ortalama sayımızı da düşürmeye devam ediyoruz. Hedefimiz sayıları olabildiğince azaltıp bayrama sağlıklı ve huzurlu bir şekilde girebilmek. Bu noktada vatandaşımızın gayreti de çok. Hep birlikte evimizde kalıp tedbirlere hassasiyetle uyar ve maske ve mesafe kuralından ödün vermezsek bunu inşallah başaracağız” diye konuştu.

GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN SAYILARI MI?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamadaki listede yer alan verilerin bulunduğu sayının geçtiğimiz haftalara ait olabileceği öne sürülürken vaka sayılarıyla ilgili tam bir sayı hala öğrenilemedi. Vali Kaldırım’ın açıkladığı sayının güncel sayılar olduğu varsayılarak; Sakarya’nın yaz aylarının başında vakaları çok alt seviyelere kadar çekeceği ve başta Marmara Bölgesi olmak üzere Türkiye genelinde ilk sırayı alması bekleniyor…

06 May 2021 - 15:44 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.