SATSO bayram alışverişini esnaftan yaptı

SATSO heyeti Kurban Bayramı öncesi yerel ticaretin canlanmasına katkıda bulunmak üzere Çark Caddesi, Dar Sokak ve Uzun Çarşı esnaflarını ziyaret edip, alışveriş yaptı. Alışveriş sırasında alınan tüm ürünlerin Arifiye Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışlanacağı belirtildi.

SATSO bayram alışverişini esnaftan yaptı
SATSO bayram alışverişini esnaftan yaptı
+4
Haber albümü için resme tıklayın

SATSO Ticareti Araştırma ve Geliştirme komisyonu önceliğinde başlatılan perakende sektörünün güçlendirilmesi ve yerel esnafa destek amacıyla ‘SATSO alışverişini Sakarya’dan yapıyor’ teması ile düzenlenen pogram kapsamında SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis, Komite ve Komisyon üyelerinin katılımı ile Çark Caddesi, Dar Sokak ve Uzun Çarşı esnaflarını ziyaret edip alışveriş yaptılar. Altuğ, vatandaşların bayram alışverişi için Sakaryalı esnafı tercih etmeleri çağrısında bulundu.

‘ŞİFREMİZ54’

Demokrasi Meydanında buluştuktan sonra buradan Çark Caddesi, Dar Sokak ve Uzun Çarşı esnaflarını ziyaret eden heyet, uğradıkları her esnaftan bir ürün alırken, alınan ürünlerinde Arifiye’de bulunan Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlanacağı belirtildi. Esnaflar heyete çay ve su ikramında bulunurken, Başkan Akgün Altuğ, her esnafla kısa kısa sohbetler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde vatandaşlara çevre dostu alışveriş çantası hediye edildi. Altuğ, “Şifremiz54 mottosu doğrultusunda Sakaryalılık ruhunun her zaman canlı kalması ve birlikteliği güçlü kılmak adına yapılan çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini ifade etti.

‘SAKARYA, İHRACATTA YENİ BAŞARI HİKAYELERİYLE YOLUNA DEVAM ETMEKTEDİR’

Esnaf ziyaretlerini gerçekleştiren A. Akgün Altuğ, “SATSO Ticareti Araştırma ve Geliştirme komisyonumuz öncülüğünde, perakende sektörümüzün ve özellikle ana omurgayı oluşturan ticaret erbabımızın güçlendirilmesi amacıyla ‘SATSO alışverişini Sakarya’dan yapıyor’ teması ile bir program düzenledik. SATSO olarak amacımız, kadim kentimizin gelişiminde öncü olmak, insanımıza daha modern, daha güçlü bir şehir ve daha yüksek bir yaşam kalitesi sunmaktır. Birçok sektörde önemli üretim merkezlerinden birisi haline gelen Sakarya, bu anlayışla geleceğe sağlam adımlarla ilerleyerek, ekonomide, ihracatta yeni başarı hikayeleriyle yoluna devam etmektedir.” dedi.

“TİCARETİMİZ VE ALIŞVERİŞİMİZDE SAKARYA’DA OLMALI”

Hep birlikte zirveye çıkmayı hedeflediklerini dile getiren Altuğ, “Bizim ticaret erbabımız tüketicimizin taleplerini karşılayacak durumdadır. Bizler de ilimiz ekonomisine, istihdamına ve ticaretine önemli katkı sağlamak adına duyarlı olmalıyız. Hepimiz Sakaryalıyız, kültürümüz, geçmişimiz, geleceğimiz Sakarya’da olduğuna göre ticaretimiz ve alışverişimizde Sakarya’da olmalı. Biz zirveye hep birlikte çıkmayı, birlikte yol almayı hedefliyoruz. Basamaklarımızdan biri de ticarette birlikteliktir. Bunu da aidiyet duygumuzu sloganımız şifremiz 54 le alışverişlerimizde de göstererek yapacağız.”ifadelerini kullandı.

ZİYARETLERİMİZİN VE ALIŞVERİŞLERİMİZİN TEMEL AMACI BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAKTIR”

Ticaretin canlanması için bu tür etkinliklerin yaygınlaşması gerektiğini belirten Altuğ, “Bu tür etkinliklerin belli zaman aralıklarıyla yaygınlaşması yerel işletmelerimizin kazanımı ve ticaretin canlanması, şehrimizin ticari ve sosyal gelişimine farklı bir ivme, yeni bir heyecan kazanmasına katkı sağlayacaktır. Bu ziyaretlerimizin ve alışverişlerimizin temel amacı bir farkındalık oluşturmaktır. Aynı zamanda ticaret erbabımıza sahip çıkarak birliktelikten güçlenmemiz gerektiğinin de önemli bir sembolü olacaktır.” şeklinde konuştu.

“EKONOMİK OLARAK EN ÇOK ETKİLENEN KESİM KÜÇÜK YEREL İŞLETMELERİMİZ OLDU”

Pandemi sürecinde küçük yerel işletmelerin en çok etkilenen kesim olduğunu söyleyen Altuğ, “Pandemi sürecinden ekonomik olarak en çok etkilenen kesim küçük yerel işletmelerimiz oldu. Bu anlamda hükümetimiz tarafından destekler verildi. Esnafımız bir nebze olsun nefes aldı ama bu destekler yeterli değil. Bu desteklerin akabinde halkımızın da ilimizde yerel işletmelerimizden alışveriş yapması çok önemli. Ticaret erbabı bir şehrin bereketidir. Onlara yerelde ne kadar çok sahip çıkarsak paramızın ilimizde kalmasını, yerelden ekonomiye destek verilmesini sağlamış oluruz. Sakaryalı vatandaşlarımızın alışverişlerini ilimizdeki yerel işletmelerimizden yapmasını özellikle rica ediyorum. Bu neticede de kurban bayramı öncesi bayram alışverişlerimizi ilimizden, kendi ticaret erbabımızdan yapalım. Bizler birbirimize destek vererek bu süreci atlatabiliriz. Sonuna kadar üyelerimizin yanındayız. Her zaman dile getirdiğimiz gibi bizim şifremiz 54 biz birlikte çok güçlüyüz.” diye konuştu.

27 Tem 2020 - 16:38 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.