Sakarya'da yakalanmıştı

Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şehir merkezinde yakalanan DEAŞ’ın ‘Yalnız Kurt’ eylemcisi Irak uyruklu M.S.J., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışma neticesinde birçok ilde aranan terör örgütü DEAŞ’ın ‘Yalnız Kurt’ eylemcisi Irak uyruklu M.S.J.’nin Sakarya’da olduğunun tespit edilmesinin ardından Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şehir merkezinde yakalanmıştı. M.S.J.’nin evinde yapılan aramada; kama tabir edilen büyük bıçak ve kamuflaj giysiler ele geçirilmiş, emniyetteki ilk ifadesinde; 2 Kasım 2020’de Avusturya Viyana’da gerçekleşen eylemden etkilenen ve bunu örnek alarak bir eylem hazırlığında olduğu ve işaret beklediği ortaya çıkmıştı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen M.S.J., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DEAŞ’ın ‘Yalnız Kurt’ eylemcisi olarak tanımladığı eylemcilerin daha önceden terör örgütüyle bağlantısı tespit edilemeyen, hiçbir suç kaydı bulunmayan ve basit temin edilen malzemelerle ses getirici eylemler yapabilecek kişilerden seçildiği öğrenilmişti.

01 Nis 2021 - 19:56 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.