Romanlar eylemlerine devam ediyor

Roman vatandaşlar intihar ettiği iddia edilen Kırklarelili asker için Erenler ve Geyve'nin ardından Karasu'da da kısıtlamalarda eylem yaptı.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Romanlar eylemlerine devam ediyor
Video için play'e tıklayın

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Edinilen bilgilere göre, Dün 17 günlük tam kapanma devam ederken bir grup Roman vatandaş Roman bir askerin komutanı tarafından öldürüldüğünü iddia ederek Erenler ve Geyve’de eylem başlatmıştı. Milli Savunma Bakanlığı, 1. Komando Tugayı Komutanlığında görev yapan Piyade Er Caner Sarmaşık'ın 29 Nisan'da nöbetteyken intihar ettiğinin belirlendiğini, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığını açıkladı.

KARASU’DA DA EYLEM YAPTILAR

İntihar ettiği iddia edilen Kırklarelili asker için Erenler ve Geyve'nin ardından Karasu'da da Roman vatandaşlar eylem yaptı. Yenimahalle ve Yalı Mahallesi'nde toplanan bir grup kortej eşliğinde şehir merkezine yürüyüşe geçti. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan gruptaki Roman vatandaşlar vefat eden askerin şehit sayılmamasına tepki göstererek “Bizim şehidimizin tabutuna Türk bayrağı koyulmadı” diyerek tepki gösterdi. Öte yandan polis ekipleri yürüyüşün yasal olmadığını belirterek eylem yapan roman vatandaşları dağıttı.

04 May 2021 - 22:23 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.