'Paylaşmanın Tam Vakti'

İHH, Ramazan çalışmalarına “Paylaşmanın Tam Vakti” sloganıyla başladı. İHH, Ramazan boyunca Sakarya’da 3 Bin Aileye, 95 ülke ve bölgede toplam 3 milyon kişiye hayırseverlerin yardımlarını ulaştıracak.

HEDEF 3 MİLYON KİŞİYE ULAŞMAK

Bu Ramazan ayında Sakarya il merkezi ve ilçelerinde 3 bin koli gıda yardımı yapmayı planladıklarını söyleyen Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın; “Çeyrek asrı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.

5 KITAYA YARDIM

Ramazan’da “Paylaşmanın Tam Vakti” sloganı ile beş kıtaya uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak.

FİLTRE BEDELİ 19 TL

İHH, bu Ramazan ayında, dünyada 95 ülke ve bölgede, Türkiye’de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. 100 bin kişi, hayırseverlerin fitre ve fidye bağışlarından faydalanacak. İHH’ya emanet edilen zekatlar da yine yıl boyunca olduğu gibi Ramazan ayında da muhtaçlara ulaştırılacak. 2018 yılında belirlenen fitre bedeli ise 19 TL.

100 TL olarak belirlenen kumanya paketleri, yurt içinde ve yurt dışında toplamda 300 bin adet olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Yardımlar; gıda, temizlik malzemeleri, elbise ve çocuklara özel çikolata, oyuncak ve bayramlık kıyafet olarak dağıtılacak.

ORUÇLAR 400 BİN KİŞİYLE AÇILACAK

Suriye’de iftar sofraları kurulacak. Bağışçılar, yurt içinde ve yurt dışında hazırlanacak olan iftar sofralarına kişi başı 10 TL vererek katkıda bulunabilecek. 400 bin kişiyi iftar sofralarında ağırlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Aydın, bağış yapmak isteyen hayırseverlerin Orhan Camii yanındaki İHH Bağış Kabul Merkezine gelerek elden veya banka ya da internet yoluyla Sakarya İHH hesaplarına yardımlarını yapabilirler dedi.

13 May 2018 - 09:33 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.