Otoparkta Euro tarifesi

Şehir merkezinde bulunan otopark işletmecisi Erhan Salık, otopark ücretini günlük 2 Euro olarak belirledi. Otopark işletmecisi dikkat çekmek için böyle bir uygulama yaptığını söylerken, vatandaşlar ise, “İstediğin fiyatı yaz, ama Türk Lirası yaz” diyerek işletmeciyi eleştirdiler.

Otoparkta Euro tarifesi
Otoparkta Euro tarifesi
+2
Video için play'e tıklayın

KUR 10 LİRA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul bahçelerinin ihale yoluyla ücretli otopark yapılmasının ardından, 2005 yılından bu yana Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Atatürk İlkokulu’nun bahçesini kiralayarak sezonluk otopark hizmeti veren işletmecinin yaptığı uygulama, vatandaşların tepkisine neden oldu. Aracını bırakmak için otoparka gelen vatandaşlar, günlük ücretin 2 Euro olması sebebiyle şaşkınlıklarını gizleyemedi. İşletmeci Salık, bu uygulamanın Avrupa’dan gelen vatandaşlarda otoparkçılar için kafa karışıklığı oluşmaması ve dikkat çekmek için böyle bir uygulama yaptıklarını, kuru da 10 liraya sabitlediğini dile getirdi.

“AVRUPA’DAN GELENLER İÇİN”

Otopark işletmecisi Erhan Salık; “2005 yılından beri burada işletmecilik yapmaktayım. Yurtdışından her sene gelen ailelerimiz var. Onların kafalarında soru işareti kalmaması için bu sene böyle bir uygulama yapalım dedik. Çünkü otopark fiyatları her mevkiiye göre değişiyor. Avrupa’dan gelen vatandaşlarımız için Euro kolay oluyor. Öbür türlü kafalarında soru işareti kalıyor ‘Acaba ne kadar?’ diye. Euro’nun da kur fiyatını 10 lira olarak sabitledik. Burada 20 lira üzerinde para almıyoruz. Vatandaştan herhangi bir şikayet almadık. Esnaflarımızdan günlük ücret olarak 10 ile 15 lira alıyoruz. Genelde kısa süreli parklarda 5 lira gibi bir rakam alıyoruz. Bu ara okulda kayıtların da başlaması nedeniyle yoğunluk başladı. Velilerimizin ve öğrencilerimizin güvenli bir şekilde girişini-çıkışını sağlıyoruz” dedi.

“TÜRK USULÜ OLSUN”

Otopark işletmecisinin yaptığı uygulamayı eleştiren Fatma Şahin ise; “Ben Belçika’dan geliyorum. Böyle şeyleri sevmiyorum. Zaten burada sokaklardaki dükkanların isimlerine bakıyorum. Yabancı isim olduğu zaman çok üzülüyorum. Dükkanlara giriyoruz, yabancı müzik çalıyor. Ben diyorum ki Türk kalın. Her şey Türk usulü olsun. Burada Lira yazsın, niye Euro yazıyorsun? Ben yazılmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“NE YAZARSAN YAZ TL YAZ”

Çark Caddesi’nde esnaflık yapan Bülent Şener, “Biz Türkiye’de yaşıyoruz. Oraya Euro olarak yazılmış olması bence çok yanlış. Sanki dalga geçen bir hareket. Bence arkadaşa yakışmamış. İstediğin fiyatı yaz ama Türk Lirası yaz. Burada Lira yazsın niye Euro yazıyorsun? Ben yazılmaması gerektiğini düşünüyorum ” ifadelerini kullandı.

07 Tem 2021 - 16:03 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.